U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Schrijver en slavist Karel van het Reve (77) overleden
AMSTERDAM, 4 MAART. De schrijver en slavist prof.dr.Karel van het Reve is vanmorgen op 77-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Hij leed al geruime tijd aan de ziekte van Parkinson. Zijn familie heeft dat bekendgemaakt.

Risico uranium in El Al-vliegtuig 'verwaarloosbaar'
DEN HAAG, 4 MAART. De straling van het verarmde uranium aan boord van het El Al-toestel dat in 1992 in de Bijlmer neerstortte, vormde een ,, verwaarloosbaar risico'' voor de volksgezondheid. Zelfs mensen die honderden uren tussen de deels licht radioactieve wrakstukken op Schiphol werkten, liepen volgens stralingsdeskundige A.S. Keverling Buisman slechts een risico dat gelijk stond aan het roken van één sigaret.

Cresson verliest steun van Santer
BRUSSEL, 4 MAART. De voorzitter van de Europese Commissie, Jacques Santer, vindt dat eurocommissaris Cresson moet opstappen als een 'comité van wijzen' tot de conclusie komt dat zij fouten heeft gemaakt. Daarmee neemt hij afstand van het standpunt dat hij de afgelopen twee maanden volhield, namelijk dat de commissie uitsluitend in haar geheel opstapt.

Sancties VS in bananenconflict
BRUSSEL, 4 MAART. Het conflict tussen de Europese Unie en de VS over de import van bananen in de landen van de EU is verder geëscaleerd. De VS hebben gisteren sancties aangekondigd in de vorm van invoerheffingen op een reeks producten uit de EU.

Meer tijd voor overleg N-Ierland
LONDEN, 4 MAART. De Britse regering heeft stilzwijgend de periode verlengd waarin de Noord-Ierse partijen overeenstemming moeten bereiken over ontwapening en een regeerakkoord. Zij houdt niet langer vast aan 10 maart als uiterste datum voor de overdracht van bevoegdheden van het Britse parlement aan een Noord-Ierse assemblee. De onderhandelingen daarover zitten muurvast.

Beste jeugdboek
AMSTERDAM, 4 MAART. De Woutertje Pieterse Prijs 1999 voor 'het beste literaire jeugdboek' is toegekend aan Joke van Leeuwen. Ze zou de prijs vanmiddag ontvangen voor haar boek 'Bezoekjaren'.

NRC Webpagina's
4 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)