U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van der Valk wil benzinestations met lage prijzen
DEN HAAG, 3 MAART. De wegrestaurantketens Van der Valk en Hajé willen goedkope benzine gaan verkopen via benzinepompen op hun parkeerterreinen. Ze spelen daarmee in op de liberalisering van de Nederlandse benzinemarkt.

Dusty Springfield (59) overleden
ROTTERDAM, 3 MAART. De Britse zangeres Dusty Springfield (59) is in haar woonplaats Henley-On-Thames overleden. In de jaren '60 en '70 werd ze bekend met liedjes als I just don't know what to do with myself, I only want to be with you, You don't have to say you love me en I close my eyes and count to ten. Haar grootste hit was Son of a preacherman. In 1987 beleefde ze een come-back met de hit What have I done to deserve this, dat ze samen met de Pet Shop Boys zong.

Bush jr. op weg naar Witte Huis
WASHINGTON, 3 MAART. De Republikeinse gouverneur van Texas, George W. Bush, die al maanden geldt als een serieuze kanshebber voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in het jaar 2000, heeft de eerste formele stap gezet op weg naar het Witte Huis. Ook de conservatieve commentator Pat Buchanan werpt zich in de strijd.

Sharon wil uitstel van verkiezingen
TEL AVIV, 3 MAART. Onder druk van de 'Libanese crisis' heeft de Israelische minister van Buitenlandse Zaken Ariel Sharon gisteravond voorgesteld om de algemene verkiezingen enkele maanden uit te stellen.

Raad van Europa bezoekt Öcalan
ANKARA, 3 MAART. Een delegatie van het Comité tegen foltering (CPT) van de Raad van Europa heeft gisteren een bezoek gebracht aan de Turkse Koerdenleider Abdullah Öcalan op het gevangeniseiland Imrali in de Zee van Marmara, waar hij door de Turkse autoriteiten wordt vastgehouden.verwijs4

Museveni zweert wraak voor moord
KAMPALA, 3 MAART. De Oegandese president, Yoweri Museveni, heeft vandaag gezworen dat de Hutu-rebellen die maandag acht Westerse toeristen in een wildpark aan de grens met Congo hebben vermoord, zullen worden aangehouden of gedood. ,,Als we ze niet pakken, zullen we ze doden'', aldus Museveni op een persconferentie in Kampala. Hij zei dat een Oegandees bataljon de rebellen in Congo achtervolgt.

Londen: Belgrado riskeert actie NAVO
PRISTINA, 3 MAART. Het bestand in Kosovo ,,kraakt aan de randen''. Als de Serviërs hun troepenmacht in Kosovo verder versterken en als het tot geweld op grote schaal komt, zal de NAVO niet aarzelen actie te ondernemen, zo heeft de Britse minister van Defensie gewaarschuwd.

Winst Heineken met 29 pct. gestegen
AMSTERDAM, 3 MAART. De winst van bierbrouwer Heineken is vorig jaar met 29 procent gestegen tot 981 miljoen gulden (455 miljoen euro), op een licht hogere omzet van 13,8 miljard gulden. Vooral Europa leverde een belangrijke bijdrage de winststijging.

WTO houdt sancties VS tegen
GENÈVE, 3 MAART. De wereldhandelsorganisatie WTO heeft de Verenigde Staten gisteren nog geen toestemming gegeven om sancties te treffen tegen de Europese Unie in het slepende conflict om bananenimport. Tegelijkertijd onderzoekt de WTO een omstreden Amerikaanse handelswet.

Timmer voorzitter van NV PSV
AMSTERDAM, 3 MAART. Jan Timmer, voormalig president-directeur van Philips, wordt in de binnenkort op te richten NV PSV voorzitter van de raad van bestuur. De Eindhovense voetbalclub wil nog vóór het komende seizoen de organisatiestructuur wijzigen van een stichting in een naamloze vennootschap.

NRC Webpagina's
3 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)