U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Iglo-bouwers verkopen redding
'De helden zijn ontdooid', schreef de Franse krant Libération maandag al. Vandaag is het zeker: de drie mannen die in de Franse Savoie tien dagen op 3.000 meter hoogte sneeuwstormen van 120 kilometer per uur overleefden door zich een iglo te graven, hebben hun verhaal verkocht aan het tijdschrift Paris Match.

Het product Lewinsky verkoopt zich grotendeels zelf
Vandaag treedt de publiciteitsmachine in werking die Monica Lewinsky als commercieel product aan de man moet brengen. De vrouw die de Amerikaanse politiek het afgelopen jaar op haar grondvesten deed schudden, hoopt nu met tv-vraaggesprekken, een boek en een internationale publiciteitstournee genoeg geld bijeen te brengen om haar advocatenrekeningen, die inmiddels zijn opgelopen tot twee miljoen dollar, te kunnen afbetalen.

Hewlett-Packard: aparte firma's pc's en meetapparaten
Computerbedrijf Hewlett-Packard heeft aangekondigd zich op te splitsen. Het bedrijf vormt een apart bedrijf voor zijn divisie meetinstrumenten. De computer- en beelddivisies gaan verder onder de bestaande naam. Topman Lewis Platt trekt zich terug uit de dagelijkse leiding en wordt voorzitter van de raad van commissarissen. Hij zal zitting nemen in een team dat naar een nieuwe topman van het bedrijf zoekt.

Schone balans Baan levert nog geen zwarte cijfers op
Het softwarebedrijf Baan heeft zoveel mogelijk tegenvallers verwerkt in de resultaten over 1998. De balans is schoon. Toch zien analisten nog geen einde aan de rode cijfers.

United-fans woedend na bekentenis Simeone
Het is dat ze allebei Monica al hadden, daarom móest Diego wel een bladzij opschuiven. Anders hadden The Sun en The Mirror, de twee grootste Britse onderbuikkranten, de Argentijnse voetballer Diego Simeone vandaag zeker op hun voorpagina's een kopje kleiner gemaakt.

Radio als integrator
Multikulti is een modewoord zoals alleen Duitsers dat lijken te kunnen verzinnen, maar sinds enkele jaren is het ook een begrip in de radiowereld. Multikulti (of naar believen multiculti) staat voor het streven in de omroep om allerlei linguïstische, etnische en andere minderheden waaruit de moderne Westerse samenleving bestaat te bedienen. En als het even wil, moet zo'n radiostation dan ook nog een zekere aantrekkingskracht uitoefenen op de rest van de bevolking, door het uitzenden van veel wereldmuziek.

Duitstalige editie Financial Times
De Britse zakenkrant Financial Times komt met een Duitstalige editie. De uitgever van de krant, het Britse Pearson, gaat een joint-venture aan met de Duitse mediagroep Gruner und Jahr, een onderdeel van het Bertelsmann-concern. De nieuwe zakenkrant wordt onafhankelijk van de Engelstalige editie uitgegeven. Wel kan de Duitse redactie gebruikmaken van het correspondentennetwerk van Financial Times. De Britse zakenkrant heeft nu een oplage van 22.000 in Duitsland, maar hoopt door een Duitstalige editie een geduchte concurrent te worden van het Handelsblatt. (ANP)


Als je websites wil bouwen, dan moet je naar goede voorbeelden kijken, luidt de filosofie achter Project Cool Sightings. Op deze, overigens ook mooie, site wordt dagelijks een spectaculair vormgegeven site besproken. Ook Cool Site of the Day pikt elke dag de meest bijzondere sites uit het recente aanbod. Bezoekers kunnen elke dag laten weten wat ze van die sites vinden.

NRC Webpagina's
3 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)