U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Campagne om jeugd te waarschuwen voor risico's op Internet
In een oplage van 150.000 worden deze maand over 700 scholen Surf Safe-ansichtkaarten verspreid, voor veilig surfen op Internet. Vandaag begint een voorlichtingscampagne om kinderen bewust te maken van de risico's van Internet.

Nieuw netwerk vertraagd
De invoering van een landelijk digitaal communicatiesysteem voor politie, brandweer, ambulancediensten en marechaussee dreigt opnieuw vertraging op te lopen. Bij ongewijzigd beleid vallen de kosten voor het nieuwe systeem ruim 300 miljoen gulden hoger uit dan de begrote 1 miljard.

Millenniumbug: in VS geen, elders wèl chaos
Amerikanen hoeven in eigen land niet voor grote rampen of maatschappelijke chaos te vrezen in verband met de zogeheten millenniumbug. Maar andere landen zijn minder goed voorbereid op de computerproblemen die zich op 1 januari 2000 kunnen voordoen.

Broers Baan willen ook met Vanenburg naar de beurs
De broers Jan en Paul Baan willen Vanenburg Ventures, hun gezamenlijke investeringsmaatschappij, naar de beurs brengen. Vanenburg heeft volgens de jongste bekendmaking nog een belang van ruim 23 procent in het beursgenoteerde Baan Company.

Philips koopt met VLSI kennis in chips
VLSI Technology zou een mooie aanwinst zijn voor Philips' chipdivisie. In tegenstelling tot de Eindhovense bulkproducent levert het Amerikaanse concern zijn producten vooral op bestelling van grote klanten.

Haitinks jaren
Bernard Haitink wordt donderdag 4 maart 70 jaar. Dat wordt gevierd met het heruitbrengen van een groot aantal plaatopnamen, een prestigieuze concertserie 'Carte Blanche'in het Amsterdamse Concertgebouw en een feestelijk concert met het Concertgebouworkest, waarvan hij onlangs 'eredirigent' is geworden.

Nedgraphics verwacht hogere winstgroei
Nedgraphics, een klein automatiseringsbedrijf dat software maakt voor onder andere de textiel- en tapijtindustrie, heeft zijn winstverwachting voor 1998 bijgesteld. Aanvankelijk lag de verwachte winststijging tussen 20 en 25 procent, terwijl de directie nu een winstgroei van 30 tot 45 procent verwacht. In 1997 realiseerde Nedgraphics een omzet van 29 miljoen gulden en een nettowinst van 2,2 miljoen gulden. (ANP)


Deze week op deze plaats aandacht voor overzichten van bijzondere nieuwe webprojecten. Op Yahoo! worden dagelijks in de rubriek 'What's new' zo'n vijf nieuwe sites besproken. Ook is er een dagelijks overzicht van opvallende live-evenementen. De rubriek 'Cool links' geeft wekelijks informatie over nieuwe sites. Er is ook een mailinglist 'Picks of the week' om op de hoogte blijven van wat in 'What's new' en 'cool' wordt besproken.
(www.yahoo.com)

NRC Webpagina's
1 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)