U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Obasanjo wint verkiezing Nigeria
dtmLAGOS, 1 MAART. De gepensioneerde generaal Olusegun Obasanjo heeft zaterdag met ruim 60 procent van de stemmen de presidentsverkiezingen in Nigeria gewonnen. Zijn rivaal, Olue Falae, klaagde gisteren over grootschalige fraude en noemde de verkiezingen ,,een klucht''.

Euro-steun voor Britse bedrijven
LONDEN, 1 MAART. De Britse regering wil Britse bedrijven subsidie geven in euro's. Dat maakt de Britse minister van Handel, Stephen Byers, vandaag bekend. Het besluit is een substantiële nieuwe stap om het Verenigd Koninkrijk voor te bereiden op deelname aan de gemeenschappelijke Europese munt.

Kok houdt vast aan doorgaan lastenverlichting
DEN HAAG, 1 MAART. Premier Kok houdt vast aan de voorgenomen lastenverlichting voor burgers en bedrijven in deze kabinetsperiode. Hij verwacht niet dat de economische groei zover zal terugvallen dat de afspraken in het regeerakkoord moeten worden herzien.

Olivetti mag doorgaan met bod op Telecom Italia
ROME, 1 MAART. De Italiaanse beurscommissie heeft zaterdag het aangepaste bod van Olivetti op haar vijf keer grotere concurrent Telecom Italia goedgekeurd. Dit is het begin van een van de grootste vijandige pogingen tot overname ooit. De waarde van het bod van Olivetti is 116 miljard gulden.

Verzet tegen zendmast in zee
ROTTERDAM. 1 MAART. De Werkgroep Noordzee en D66 pleiten voor een noodwet om de bouw te voorkomen van twee grote zendmasten, 35 kilometer uit de kust van het Zeeuwse Walcheren. Het commerciële station Delta Radio wil in mei beginnen met de bouw.

Melkert: minder snel asiel geven
DEN HAAG, 1 MAART. Asielzoekers die worden toegelaten tot Nederland, moeten niet langer direct een permanente verblijfsvergunning krijgen, vindt PvdA-fractievoorzitter Melkert. Hij wil de eerste drie jaar een tijdelijke vergunning, die daarna kan worden omgezet in een permanente status.

CAO bij Duitse overheid: 3,1 pct
BERLIJN, 1 MAART.De ruim drie miljoen werknemers in de Duitse overheidssector krijgen dit jaar een loonsverhoging van 3,1 procent. Dat gaat de staat zeker 6 miljard mark kosten, twee keer zoveel als was voorzien.

Irak: VS treffen oliepompstation
BAGDAD, 1 MAART. Amerikaanse gevechtsvliegtuigen hebben gisteren Iraakse militaire installaties in het noorden van Irak aangevallen. Volgens Bagdad is een oliepompstation geraakt, waardoor de enige nog werkende oliepijpleiding van Irak droog staat.

Extra geld voor varkensrechten
DEN HAAG, 1 MAART. Minister Apotheker (Landbouw) trekt 200 miljoen gulden extra uit voor het opkopen van varkensrechten. Hij zal het geld gebruiken om de tweede korting op de varkensstapel overbodig te maken.

Messenverbod
AMSTERDAM, 1 MAART. In de Amsterdamse binnenstad geldt vanaf 1 april tussen tien uur 's avonds en zeven uur 's ochtends een algeheel verbod op het bezit van messen en andere wapens.

NRC Webpagina's
1 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)