U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

D66 haalt tv-spotje van scherm
19 FEBR. D66 heeft een reclamespotje voor de Statenverkiezingen van de Friese tv gehaald, nadat de Friese kunstenaar Ids Willemsma met een kort geding had gedreigd. Op het bewuste filmpje is het kunstwerk van Willemsma, op de Waddendijk bij Marrum, prominent in beeld.

Seksloos broddelwerk
Stel, je bent VWO-er en moet in het studiehuis een werkstuk maken over het hart. Je stapt de mediatheek binnen waar een rij computers staat te glimmen. Intel inside, Windows on screen, dus technisch in orde. Je start de cd-rom De Mens 3D en wilt allereerst weten hoe snel de hartslag maximaal kan zijn.

Volkskrant veroordeeld
De rechtbank in Amsterdam heeft de Volkskrant gisteren veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding aan voormalig directeur R. Romein van computerfabrikant Tulip. Volgens de rechtbank was een (intussen gerectificeerde) publicatie in maart 1998 over voordeel dat Romein zou hebben genoten bij een onroerend goedtransactie van Tulip onrechtmatig. De Volkskrant moet Romein 3.000 gulden smartengeld betalen. Van de materiële schade (nader te bepalen en door Romein 'aannemelijk' te maken) die hij door de publicatie zou hebben geleden, komt 60 procent voor rekening van de Volkskrant.

OTE in telecom Roemenië
Het Griekse telecombedrijf OTE gaat het nationale telefoonnetwerk in Roemenië uitbreiden en moderniseren. OTE, dat afgelopen november 675 miljoen dollar (1,3 miljard gulden) betaalde voor een 35-procentsbelang in het staatsbedrijf Romtelecom, zal de komende vijf jaar 2,7 miljard dollar investeren in vaste activa en nog eens 400 500 miljoen dollar in andere projecten.


'Laat ze maar neerkijken op Flevoland' begint de website van de jongste provincie van Nederland enigszins berustend (www.flevoland.nl). Op de site, die eveneens in Duits en Engels te raadplegen is, wordt ingegaan op de politieke structuur van de Provinciale Staten, maar de komende verkiezingen komen er nog niet op voor. En dat terwijl regionale afdelingen van politieke partijen als PvdA en D66 op dat gebied wel actueel zijn. Wie meer algemene informatie wil over Flevoland en de Provinciale Staten-verkiezingen, is aangewezen op de provincies-site
(www.provincies.nl).

NRC Webpagina's
19 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)