U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'RLD deed geen serieus onderzoek'
DEN HAAG, 19 FEBR. De Rijksluchtvaartdienst (RLD) heeft tot 1996 nooit aanleiding gezien voor een serieus onderzoek naar de lading van het El Al-vrachtvliegtuig. Het bleef bij een vluchtig onderzoek van één dag in september 1993, zo vertelde R. Putters van de Rijksverkeersinspectie, die onder de RLD ressorteert, vanmorgen aan de enquêtecommissie.

Groei economie vlakt af
DEN HAAG, 19 FEBR. De economische groei vlakt dit jaar nog verder af dan voorzien en komt uit op 2 procent, de laagste groei sinds 1993. Ook volgend jaar groeit de economie niet meer dan met een magere 2 procent.

Evacuatie in Alpen wegens lawinegevaar
GENÈVE, 19 FEBR. Enkele honderden mensen zijn gisteren geëvacueerd uit het Berner Oberland in Zwitserland in verband met lawinegevaar als gevolg van hevige sneeuwval. Ook in het Grindelwald is de situatie op dit moment gevaarlijk. De Zwitserse autoriteiten bereiden een luchtbrug voor om wintersporters per helikopter uit het gebied weg te halen.

Turkse politie pakt ruim duizend Koerden op
ANKARA, 19 FEBR. De Turkse politie heeft na de gevangenneming van Öcalan, maandag, meer dan duizend aanhangers van de pro-Koerdische Partij voor Volksdemocratie (HADEP) en activisten voor de rechten van de mens opgepakt. Dat heeft de Turkse Associatie voor de rechten van de mens (IHD) bekendgemaakt. In verscheidene plaatsen in Turkije kwam het gisteren tot botsingen tussen Koerdische demonstranten en de politie.

Minister vervangt Bert Kreemers
DEN HAAG, 19 FEBR. Minister De Grave (Defensie) heeft zijn woordvoerder Bert Kreemers ontheven van zijn functie als plaatsvervangend directeur voorlichting. Reden voor de maatregel is een ingezonden artikel van Kreemers in deze krant afgelopen dinsdag. Daarin pleitte hij voor een parlementaire enquête naar de val van Srebrenica en de betrokkenheid van Defensie daarin.

Polis ziektekosten ook voor 65-plus
DEN HAAG, 19 FEBR. Particulier verzekerden kunnen als zij 65 jaar worden blijven overstappen op de standaardpakketpolis. Voorlopig is het beëindigen van deze mogelijkheid, zoals vermeld in het regeerakkoord, van de baan. Minister Borst (Volksgezondheid) schrijft dit aan de Tweede Kamer.

Paus mengt zich in debat Pinochet
LONDEN, 19 FEBR. De paus heeft zich gemengd in de zaak rond de mogelijke uitlevering van de Chileense ex-dictator Augusto Pinochet aan Spanje. Dit bevestigt het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens de Conservatieve oppositie heeft de paus gevraagd om Pinochet te laten gaan.

Stadsschouwburg met nieuw gezicht
AMSTERDAM, 19 FEBR. Er moet een vlakke-vloertheater worden gebouwd bij de Amsterdamse Stadsschouwburg. En Toneelgroep Amsterdam en de schouwburg moeten volledig fuseren. Dat zijn conclusies van een onderzoek dat vanmiddag gepresenteerd zou worden.

Rente gelijk
FRANKFURT, 19 FEBR. Terwijl de Duitse minister van Financiën, Lafontaine, openlijk heeft gepleit tegen begrotingsbeperking en de Duitse vakbonden een loonstijging van 3,2 tot 4,2 procent overeenkwamen, houdt de Europese Centrale Bank de rente onveranderd op 3 procent.

NRC Webpagina's
19 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)