U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van der Ploeg wil commerciële radio meer ruimte geven
Commerciële radiostations krijgen meer ruimte in de ether, ten koste van publieke radio. Staatssecretaris Van der Ploeg (Media) wil dat de commerciële en publieke zenders qua potentieel bereik ,,in evenwicht" zijn.

Geding Enertel tegen KPN om capaciteit
Enertel, voor 85 procent in handen van het Amerikaanse Worldport, spant vanmiddag in Rotterdam een kort geding aan tegen KPN. Volgens Enertel komt KPN een toegezegde levering niet na van capaciteit op een verbindingspunt tussen de telecommunicatienetwerken van beide bedrijven in Rotterdam.

Van den Ende stoot belang Endemol af
Joop van den Ende verkoopt een deel van zijn aandelen in Endemol om de overname van de Endemol-divisie Live Entertainment te kunnen financieren. In totaal gaat het om een kleine 1,5 miljoen stukken, ongeveer 5 procent van het uitstaande kapitaal.

E-commerce wacht grote toekomst
Binnen enkele jaren gebruiken alle Nederlandse ondernemingen Internet als informatiebron.

Media-Saturn neemt belang in Elshout
Media-Saturn Holding in München dat honderden 'mega-stores' voor de verkoop van elektrische en elektronische apparaten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Polen en Hongarije exploiteert, heeft een meerderheidsaandeel van 76 procent genomen in het Rotterdamse Elshout BV, de enige Nederlandse megastore voor die producten. Volgens ondernemer Jaap Elshout wil Media-Saturn in en rondom Nederlandse steden een groot aantal vergelijkbare megastores gaan vestigen.

Douqué stapt op als commissaris bij Ring
Het automatiseringsbedrijf Ring!Rosa verliest een bekende naam in de raad van commissarissen. Bodo Douqué kondigde gisteren in een persverklaring aan zijn zetel ter beschikking te stellen ,,aan iemand die zich meer kan vinden in de stijl en inhoud van de vigerende bedrijfsvoering". Op de details wil een woordvoerster van Ring niet ingaan. Douqué is onder meer coach van jonge IT-ondernemers die deelnemen in het Twinning Netwerk, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken om computerbedrijfjes op weg te helpen. In 1994 verkocht hij zijn softwarebedrijf Uniface aan het Amerikaanse Compuware voor 553 miljoen gulden. (ANP)


Voor wie niet meteen weet hoe de vlag van zijn provincie eruit ziet, op deze verkiezingssite ('als enige geautoriseerd door alle provinciebesturen') staan ze allemaal. Maar ook veel informatie over provinciaal bestuur en beleid: van besluitenlijstjes tot vergaderagenda's. Inclusief een weekoverzicht van verkiezingsnieuws met veel verwijzingen naar andere media zoals de Wereldomroep Nederland en de politieke barometer van Nova.
(www.provincies.nl)

NRC Webpagina's
16 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)