U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

ECD zoekt naar ontbrekende lading El Al
ROTTERDAM, 16 FEBR. De parlementaire enquêtecommissie die de Bijlmerramp onderzoekt heeft de Economische Controle Dienst (ECD) betrokken in de naspeuringen naar de ontbrekende twintig ton vracht van het verongelukte El Al-toestel.

Woordvoerder Defensie wil enquête naar 'Srebrenica'
DEN HAAG, 16 FEBR. De Tweede Kamer moet een parlementaire enquête houden naar de gebeurtenissen tijdens en na de val van de Bosnische moslim-enclave Srebrenica in juli 1995. Het enquêtewapen, met zijn verschijningsplicht en onder-edestelling, is voor een goede waarheidsvinding aangaande 'Srebrenica' veel geschikter dan het wetenschappelijk-historisch onderzoek waaraan het Instituut voor Oorlogsdocumentatie momenteel werkt.

Duitsers akkoord met fonds voor dwangarbeiders
BONN, 16 FEBR. Grote bedrijven en de regering in Duitsland zijn het eens over een gemeenschappelijk fonds voor de slachtoffers van dwangarbeid ten tijde van de nazi's. Over de hoogte van het fonds bestaat nog onduidelijkheid, het zou gaan om een bedrag van ongeveer 3 miljard mark.

Primakov veroordeelt inval Afghanistan
MOSKOU, 16 FEBR. De Russische premier Primakov heeft gisteren de Sovjet-inval in Afghanistan van 1979 veroordeeld. Maar hij was indertijd zelf een warm voorstander van die inval en hij was toen bovendien betrokken bij het uitstippelen van het Sovjet-beleid. Gisteren herdachten de Russen het eind van het drama-Afghanistan.

Weer mars mijnwerkers op Boekarest
BOEKAREST, 16 FEBR. In de Jiu-vallei in Roemenië zijn driehonderd mijnwerkers vandaag begonnen aan een mars op Boekarest. De kompels zijn woedend over de veroordeling, gisteren, van hun voorman Miron Cozma, tot 18 jaar gevangenisstraf wegens zijn aandeel aan de mijnwerkersmars op Boekarest in 1991.

Flexwet blijkt niet te werken
ROTTERDAM, 16 FEBR. Werkgevers en werknemers in het bijzonder onderwijs zijn er niet in geslaagd CAO-afspraken te maken over de gevolgen van de zogenoemde flexwet voor de inzet van invallers. Een school in Friesland heeft daarom gisteren een klas naar huis gestuurd.

Tokio drukt rente omlaag, yen daalt
TOKIO, 16 FEBR. De koers van de yen is vandaag plotseling sterk gedaald nadat minister Kiichi Miyazawa (Financiën) maatregelen aankondigde om de recente rentestijging in bedwang te houden. De yen daalde vandaag ruim 3 yen ten opzichte van de dollar en stond rond het middaguur op een koers van 117,5 yen per dollar.

NRC Webpagina's
16 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)