U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Filmregisseur Michalkov wil Jeltsin opvolgen
Filmregisseur Nikita Michalkov, die in 1994 een Oscar won, combineert de presentatie van zijn nieuwe film (Ruslands antwoord op Spielbergs 'Saving Private Ryan') met de bekendmaking dat hij president wil worden.

Programma-eis alleen voor hele omroepbestel
Staatssecretaris Van der Ploeg (Media) laat zijn plan vallen om omroepverenigingen afzonderlijk scherpere programma-eisen te stellen.

Roccade wordt PinkRoccade
Automatiseerder Roccade zal vanaf 1 april verdergaan als PinkRoccade.

Tegenslag Murdoch bij betaal-tv Italië
De onderhandelingen tussen Telecom Italia en de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch over de verkoop van Telecoms dochter voor abonnee-tv zijn afgebroken, zo liet Telecom Italia zaterdag in een kort communiqué weten.

De publieke taak (geheim)
,,Ik merk een enorm plat denken", constateert Vara-voorzitter Vera Keur in Elsevier (5 februari 1999) tijdens een interview met Hugo Camps over de NOS plannen tot herprofilering van onze tv-netten.

Beurskandidaat Devote groeit snel
De omzet van het IT-bedrijfje Devote is vorig jaar gegroeid van 8,5 miljoen gulden naar 17,2 miljoen. De nettowinst steeg van 0,8 miljoen naar 2,4 miljoen gulden. Devote verwacht binnenkort een beursnotering in Amsterdam te krijgen. De aandelen zijn in handen van het personeel via de Stichting Administratiekantoor (31 procent), het Holland Venture Fund (19 procent), het management (3 procent) en de oprichters ir. R. Verweij en ir. H. van der Meer (ieder 23,5 procent). Bij Devote werken nu ruim 100 mensen, een verdubbbeling ten opzichte van een jaar eerder.(ANP)

Uitgever AND: verlies door reorganisatie
De 'elektronische uitgever' AND is in 1998 in de rode cijfers gekomen. Het bedrijf gaat reorganiseren, waarbij het eenvoudige data-invoerwerk naar lagelonenlanden verplaatst. De reorganisatielasten van 4,5 miljoen gulden hebben het bedrijf op verlies gezet. Het nettoresultaat kwam uit op 2,8 miljoen negatief. Het bedrijfsresultaat was al meer dan gehalveerd, maar bleef met 1,1 miljoen gulden wel boven de nullijn. Vorig jaar verdubbelde de omzet naar 61,3 miljoen gulden. Bedoeling is om in 2000 een omzet van 170 miljoen te realiseren. Het personeelsbestand was in 1997 gemiddeld 219 mensen. Nu zijn dat er zo'n 670, van wie 500 in Nederland. (ANP)

Omzet France Telecom groeit
De omzet van France Telecom is vorig jaar gegroeid met 5,2 procent tot 161,7 miljard franc (54,3 miljard gulden). De omzetgroei kwam tot stand ondanks de toeneming van de concurrentie, aldus topman Michel Bon. Details van de financiële resultaten komen later. (ANP)Winst en omzet Canon nemen toeHet Japanse elektronicaconcern Canon heeft vorig jaar zijn winst voor belastingen zien oplopen van 234,8 miljard tot 239,5 miljard yen (4,07 miljard gulden). De omzet ging van 2,76 biljoen naar 2,83 biljoen yen (48 miljard gulden). (ANP)


Ook op het Web bereiden politieke partijen en kiezers zich voor op de Provinciale Staten-verkiezingen van 3 maart. Voorafgaand aan de verkiezingen organiseert de provincie Overijssel een publiek debat op Internet. Iedere inwoner en organisatie van Overijssel kan meedoen. Het debat gaat over een duurzame toekomst. Welke keuzes moeten er gemaakt worden? Welke zaken gestimuleerd en welke verboden?
(www.publiek-politiek.nl/overijssel)

NRC Webpagina's
15 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)