U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VS dreigen Belgrado met acties van NAVO
WASHINGTON, 10 FEBR. De Verenigde Staten hebben Joegoslavië gewaarschuwd dat de weigering een vredesmacht in Kosovo te accepteren, zal leiden tot bombardementen door de NAVO.

Vrijwel geen reis meer te boeken in krokusvakantie
ROTTERDAM, 10 FEBR. Nederland gaat volgende week tijdens de krokus- of carnavalsvakantie massaal op vakantie. Ook voor de eerste twee weken in de maand mei, wanneer de scholen gesloten zijn, valt er inmiddels vrijwel geen vakantie meer te boeken. Dat melden de grote reisorganisaties.

Kroonprins schort IOC-werk op na overleg met Kok
DEN HAAG, 10 FEBR. Kroonprins Willem-Alexander schort zijn activiteiten voor het Internationaal Olympisch Comité (IOC) op tot duidelijk wordt welke maatregelen het comité neemt tegen corruptie. Dat is de uitkomst van langdurig overleg tussen de prins en premier Kok.

Studie: begroting publieke omroep op drijfzand
HILVERSUM, 10 FEBR. De meerjarenbegroting van de publieke omroep die vorig jaar aan staatssecretaris Nuis is aangeboden, is gebaseerd op drijfzand. Bij ongewijzigd beleid komt de publieke omroep in grote financiële moeilijkheden. Dit concludeert organisatie-adviesbureau Booz Allen & Hamilton in een studie.

Italië laat 250.000 illegalen toe
ROME, 10 FEBR. Het centrum-linkse kabinet in Italië heeft besloten verblijfsvergunningen te verlenen aan ongeveer 250.000 illegalen, acht keer zoveel als aanvankelijk de bedoeling was. De oppositie vreest dat Rome daarmee de deur wijd open zet voor economische vluchtelingen.

Akkoord CAO nutsbedrijven
DEN HAAG, 10 FEBR. Vanmorgen is een akkoord bereikt over een CAO voor de 40.000 werknemers in de nuts- en energiebedrijven. De salarissen gaan dit jaar met 2,4 procent omhoog en de eindejaarsuitkering stijgt van 1 naar 1,5 procent. De CAO omvat ook een werkgarantie voor alle werknemers tot 2002.

Fretilin-leider uit de gevangenis
JAKARTA, 10 FEBR. De Oost-Timorese rebellenleider José Alejandro Gusm~ao heeft vanochtend zijn gevangenis in Jakarta verlaten en onder huisarrest geplaatst. De Indonesische regering wil hem betrekken bij de dialoog over de toekomst van Oost-Timor.

Eritrea slaat offensief af
ASMARA, 10 FEBR. De opmars van Ethiopische troepen in het grensgebied met Eritrea is bij de Eritrese stad Tsorona tot staan gebracht. Ook op twee andere punten aan de grens zou het Ethiopische offensief op Eritrese tegenstand zijn vastgelopen.

Scheepsramp
JAKARTA, 10 FEBR. Meer dan driehonderd mensen worden vermist nadat afgelopen zondagnacht een schip zonk in de wateren tussen Borneo en Sumatra. Van de 332 opvarenden zouden er tot dusver slechts 19 zijn gered.

Zaligverklaring
PARIJS, 10 FEBR. Paus Johannes XXIII zal volgend jaar worden zaligverklaard. Dat schrijft het katholieke Franse weekblad La Vie. Volgens het blad wordt daarmee het belang onderstreept van de vernieuwing die deze paus in de roomse kerk op gang heeft gebracht.

NRC Webpagina's
10 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)