U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van der Ploeg fietst dwars door NOS-ideeën heen
Staatssecretaris Van der Ploeg wil tegen de zin van de NOS en de Kamer omroepen afzonderlijk programmavoorschriften opleggen. Resultaat van de gevreesde Vara-lobby?

Organisatieadviesbureau: 'Cijfers NOS gebaseerd op drijfzand'
De meerjarenbegroting van de publieke omroep die vorig jaar aan staatssecretaris Nuis is aangeboden, is gebaseerd op drijfzand. Bij ongewijzigd beleid komt de publieke omroep in grote financiële moeilijkheden.

Proces tegen Bouterse geen mediaspektakel
Een ingetogen, normaal proces en zeker geen Hakkelaar-achtige toestanden. Dat voornemen hebben de Haagse rechters die het proces tegen drugsverdachte Desi Bouterse en drie medeverdachten gaan behandelen. Bijna vijf jaar na het openen van het gerechtelijk vooronderzoek is gisteren de dagvaarding de deur uitgegaan naar de Surinaamse Adviseur van Staat Bouterse. Het drugsproces begint, zoals deze krant vorige maand al bekendmaakte, op 22 maart.

'Internet veel misbruikt voor racisme'
Racistische, antisemitische en extreem-rechtse groeperingen maken op grote schaal gebruik van internet voor het naar buiten brengen van hun denkbeelden. De mogelijkheden om hier tegen op te treden zijn beperkt. Dat zijn de belangrijkste conclusies van een onderzoek dat de Universiteit Leiden in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft uitgevoerd.

Cd-rom adviseert over taalgebruik
Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) heeft gisteren in Den Haag het eerste exemplaar van de Taaladviesbank, een cd-rom met taaladviezen, in ontvangst genomen.

Zwijgplicht media in Maleisië over Anwar
De rechter in de seks- en corruptiezaak tegen gewezen vice- premier Anwar Ibrahim van Maleisië heeft de Maleisische media verboden uitlatingen te publiceren van Anwar over premier Mahathir Mohamad en de voormalige nationale chef van de politie. Anwar haalde vandaag in het al 52 dagen durende proces fel uit naar Mahathir en ex- politiechef Abdul Rahim Noor. Rechter Augustine Paul oordeelde dat Anwars uitspraken pas openbaar mogen worden gemaakt als is bewezen dat de beschuldigingen ook waar zijn.

Zinderend en anoniem op het Net
Niet alleen slungelige, hevig puberende tieners houden van Valentijn. De fascinatie voor het fenomeen is universeler. Zelfs de grootste scepticus zal, hoewel hij het nooit zal toegeven, vrijdag en zaterdag even snel kijken of de post hem een geheimzinnige boodschap van een 'hongerige boogschutter' of 'smachtende vis' gebracht heeft. Misschien komt hij maandag...?

USA Networks met Lycos: Weer grote transactie Internet in VS
Amusements- en mediagroep USA Networks neemt Internetbedrijf Lycos over in een transactie die personal computer en televisie dichter bij elkaar brengen. Het is een nieuwe grote Internet- deal in korte tijd.

Kletsen over schotels
Onder bezitters van verschillende decoders kan het tot vinnige debatten komen op de nieuwsgroep nl.media.satelliet. Waarom is er nog steeds geen verwisselbare conditional acces module (cam) van Irdeto voor de Nokia Mediamaster 9600, vraagt een getergde satellietkijker zich af. Om vervolgens door anderen voor dommerdje te worden uitgemaakt: als je regelmatig van cam wilt wisselen (om te kijken naar gecodeerde stations met verschillende systemen), kun je beter een machine nemen die meerdere cams tegelijk kan laten werken.

Network Solutions
Network Solutions, het Amerikaanse bedrijf dat in de VS web-domeinen beheert waarop Internet-adressen uitgegeven worden, komt met een nieuwe aandelenemissie ter waarde van bijna 780 miljoen dollar (1,4 miljard gulden), zo bericht de Britse zakenkrant Financial Times. Het Internet-bedrijf plaatst 4,58 miljoen aandelen voor 170 dollar per stuk.

Helft huishoudens VS heeft computer
Eind vorig jaar stond in de helft van de huishoudens in de Verenigde Staten een computer, zo blijkt uit onderzoek van het bureau Dataquest. In 1995 was het nog maar 25 procent. (ANP)

Bill Gates blijft rijkste man
Topman Bill Gates van Microsoft heeft zijn belang in het bedrijf de afgelopen vijf maanden verminderd van 20,8 tot 19,8 procent. Dat heeft de Amerikaanse softwarereus Microsoft gisteren meegedeeld. Het resterende aandelenbezit is omstreeks 82 miljard dollar (155,8 miljard gulden) waard. Daarmee is Gates nog steeds de rijkste man ter wereld. Hij heeft het grootste deel van de opbrengst van de verkoop van aandelen besteed aan goede doelen. (ANP)

Winst Reuters omlaag
Het Britse mediaconcern Reuters heeft vorig jaar zijn winst voor belasting zien dalen met 7,3 procent tot 580 miljoen pond sterling (1,86 miljard gulden). Het resultaat is lager dan de meeste analisten hadden voorzien. De omzet groeide wel, met 5,2 procent tot 3,03 miljard pond. Volgens Reuters is de winstdaling onder meer te wijten aan de hoge koers van het pond. (ANP)

Telefónica doet overname in Oostenrijk
Telefónica heeft via zijn dochterbedrijf Telefónica InterContinental het Oostenrijkse bedrijf European Telecom overgenomen. Het is voor het eerst dat het Spaanse telecomconcern een overneming pleegt buiten het Spaans-Portugese taalgebied. (ANP)

Deutsche Telekom breidt uit in Oostenrijk
Deutsche Telekom vergroot zijn belang in het Oostenrijkse bedrijf max.mobil van 25 procent tot 75 procent door voor 5 miljard schilling (363 miljoen euro) aandelen over te nemen van andere aandeelhouders. Dat heeft de Oostenrijkse krant Kurier gemeld. Max.mobil is de op een na grootste aanbieder van mobiele telefonie in Oostenrijk. Het bedrijf heeft ongeveer 800.000 klanten. (ANP)

NRC Webpagina's
10 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)