U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Leve Lagerhuis
Zaterdagavond en de debatshow Lagerhuis nam afscheid van levenslang bijstandsgenieter Henk Bres (46). Uit De Hhg. Fors, kaalgeschoren hoofd, gezet, open overhemd over trui, spijkerbroek, gouden halsketting. Soms dacht ik dat hij was behandeld door Arjen van de Grijn, de grimeur van Koot en Bie. ,,Waarom mag ik niks bèverdiene?'', had hij nog in een uitzending gezegd. ,,Ik heb geen tèèd om te werken''. Hij is vrijwilliger, zegt hij, net als de meeste uitkeringstrekkers. Vrijwillig figureerde hij in het debat-programma Lagerhuis. En op straat werd hij herkend. ,,Ik krèg veel positieve reacties op straat. Van iedereen, van oude dametjes tot ratjes'', zei hij gisteren. Na 64 uitzendingen werd hij gehuldigd met een bos bloemen. En hij mocht bepalen wie het beste debatteerde.


T V   V O O R A F :


We hebben een Probleem
Een lege stoel. Staatssecretaris Job Cohen (Justitie) had Felix Rottenberg plechtig beloofd in Het Schaduwkabinet mee te discussiëren over het asielbeleid. Twee dagen voor de opnames zegde hij af. Cohen durfde niet, luidde de verklaring van Rottenberg. Cohen vond het met het oog op de persconferentie over de illegalen in de Agneskerk beter om niet te komen. Luidde de officiële verklaring.


F I L M   V O O R A F :


Cape Fear
Met Cape Fear (1991) gaf Martin Scorsese de remake weer een goede naam. Hij maakte het zichzelf met deze herfilming van J. Lee Thompson's Cape Fear (1962) dan ook niet al te moeilijk. Het origineel is slechts een platte thriller met een interessant thema: Wat te doen met een stalker die net binnen de grenzen van de wet blijft? Serie-verkrachter Max Cady heeft het gemunt op het gezin van advocaat Sam Bowden, die grenzen moet verleggen om deze bedreiging af te wenden.

NRC Webpagina's
1 FEBRUARI 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)