U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Defensienotitie roept gemengde reacties op
DEN HAAG, 26 JAN. De militaire vakbonden en oppositiepartij CDA verwijten minister De Grave (Defensie) dat hij het personeel van zijn departement in onzekerheid laat over de toekomst. Zij stellen dit in reactie op de gisteren door De Grave gepubliceerde Hoofdlijnennotitie voor de later dit jaar uit te brengen Defensienota 2000.

Duitse crisis over kernenergie
BONN, 26 JAN. De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder (SPD) heeft de atoomplannen van minister van Milieu Jürgen Trittin (Groenen) voorlopig geblokkeerd. De Groenen zijn woedend over de 'Alleingang' van Schröder en spreken van een ,,ernstige crisis'' in het kabinet.

Weer aanvallen VS op doelen Irak
ANKARA, 26 JAN. Amerikaanse vliegtuigen hebben vanochtend opnieuw aanvallen uitgevoerd op doelen in Irak, zo is in Ankara meegedeeld. Gisteren werden volgens Bagdad bij een Amerikaanse aanval elf burgers gedood. Washington heeft toegegeven dat een Amerikaanse raket mogelijk op een woonwijk is terechtgekomen.

Koning Hussein weer naar VS, Abdallah regent
AMMAN, 26 JAN. Koning Hussein van Jordanië heeft vanochtend zijn oudste zoon, Abdallah, als regent geïnstalleerd en is vervolgens onverwachts naar de Verenigde Staten vertrokken, waar hij opnieuw in het ziekenhuis wordt opgenomen. De koning, die een week geleden in Jordanië was teruggekeerd na zes maanden in de VS behandeld te zijn tegen kanker, zou aan uitputting lijden.

Philips reserveert 2 miljard voor tegenwind
ROTTERDAM, 26 JAN. Philips treft een voorziening van 2 miljard gulden om tegenvallers op te vangen. Het elektronicaconcern heeft onder meer last van dubieuze debiteuren in Brazilië. Philips verwacht over het afgelopen jaar een marginale daling van de operationele winst.

Weer geruchten over aftreden van Jeltsin
MOSKOU, 26 JAN. Terwijl de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright, op staatsbezoek in Moskou, een telefoongesprek voerde met president Jeltsin, doken er vanmorgen nieuwe geruchten op over een mogelijk aftreden van het zieke staatshoofd.

'Thuiszorg moet bedrijfsmatiger'
DEN HAAG, 26 DEC. De thuiszorg moet veel bedrijfsmatiger gaan werken om deze minder kwetsbaar te maken. Zo dienen instellingen behoorlijke kosten- batenanalyses te maken voordat ze nieuwe activiteiten beginnen.

CDA wil andere regeling WAO
DEN HAAG, 26 JAN. Het CDA wil werkgevers niet langer verplichten om aan te geven hoe ze de terugkeer van hun zieke werknemers begeleiden. Dergelijke 'reïntegratieplannen' leiden volgens het CDA tot nodeloze bureaucratie.

RIVM wijst kritiek af
BILTHOVEN, 26 JAN. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft zich vanmorgen opnieuw krachtig gedistantieerd van kritiek van een medewerker op de kwaliteit van de milieuverslagen van het instituut.

Senaat: snel eind proces-Clinton
WASHINGTON, 26 JAN. Achter gesloten deuren zoekt de Amerikaanse Senaat naar een manier om het impeachment-proces van president Clinton snel te beëindigen. De aanklagers willen eerst nog getuigen laten oproepen.

Likud herkiest Netanyahu
TEL AVIV, 26 JAN. De Israelische premier, Benjamin Netanyahu, is gisteren met overmacht herkozen als leider van de Likudpartij. Tachtig procent van de kiezers stemde bij de interne partijverkiezingen voor hem, terwijl zijn tegenstander, Moshe Arens, twintig procent van de stemmen kreeg.

Hypotheekrente lager
ROTTERDAM, 26 JAN. De VSB Bank verlaagt in een tijdelijke actie zijn bodemtarief voor tien jaar rentevaste hypotheken tot 4,5 procent. De stunt kan leiden tot renteverlagingen door andere partijen op de hypotheekmarkt.

Unigro breidt sterk uit in Spanje
MADRID, 26 JAN. Grupo Unigro, dochter van het Nederlandse detailhandelsconcern Laurus, heeft een keten met honderd Spar-supermarkten in de regio Extremadura overgenomen. Hiermee heeft Unigro binnen een jaar zijn bestand aan supermarkten in Spanje meer dan verdubbeld tot 640.

NRC Webpagina's
26 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)