U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Computeronderdelen gestolen in pand GAK

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 26 JAN. Bij het Gemeentelijk Administratie Kantoor (GAK) in Amsterdam zijn in het afgelopen weekeinde geheugenplaatjes en processors uit computers gestolen. Inbrekers braken daartoe ongeveer 250 computers open. Volgens de politie zijn er geen persoonsgegevens van het kantoor meegenomen.

Tijdens de inbraak hebben de inbrekers verschillende afdelingen van het pand bezocht. De inbraak werd gisterochtend ontdekt. De geheugenplaatjes die in de computers zitten zijn ongeveer tussen de zestig en honderd gulden per stuk waard. De modernste processors kosten ongeveer vijftienhonderd gulden.

Vorige week werd in Amsterdam in het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd een soortgelijke inbraak gepleegd. In het vorige weekeinde zijn daar 190 van de in totaal 2.500 werkstations opengebroken. Uit de computers zijn ook processors en geheugenplaatjes gehaald.

Volgens een woordvoerder van Delta Lloyd zijn bij de inbraak geen gegevens over klanten verdwenen. ,,Die gegevens staan allemaal op een computernetwerk dat zeer goed is beveiligd.'' De schade loopt in de tonnen.

Volgens een woordvoerder van de politie in Amsterdam komen dergelijke kraken wel vaker voor, maar die zijn doorgaans niet zo groot van omvang als de inbraak bij het GAK-kantoor.

NRC Webpagina's
26 JANUARI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)