U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Dutchtone mikt op tarief daluren

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 22 JAN. Dutchtone, de vierde aanbieder op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie, gaat vanaf 26 januari van start met tarieven van een kwartje per minuut buiten werkuren. Dit tarief is gelijk aan dat van concurrent Telfort en lager dan dat van de gevestigde bedrijven Libertel en KPN. Het zogenoemde daltarief van Dutchtone geldt tussen 17.00 uur en 9.00 uur, enkele uren langer dan gebruikelijk.

Tijdens werkuren liggen de tarieven van Dutchtone boven die van Telfort. ,,Wij willen ons niet profileren als een prijsvechter, maar als een bedrijf dat kwaliteit biedt', aldus marketing directeur E. Huygen vanmorgen op een persconferentie. Dutchtone biedt mobiele telefonie in de Randstad en enkele aangrenzende gebieden, maar de klant zal eind deze maand in deze regio nog niet overal kunnen bellen. ,,We hebben met name nog problemen in Hoofddorp, Alphen en Leiden', aldus Huygen. Concurrenten van Dutchtone zijn verplicht hun zendmasten en de plaatsen waar die staan te delen, maar dat gebeurt niet volgens algemeen directeur J. Remy van Dutchtone en het moederbedrijf France Telecom in Nederland. Dutchtone heeft over het gebrek aan samenwerking formeel een klacht ingediend bij de toezichthouder Opta op de telecommunicatie.

Het verwacht vanaf begin maart volledige dekking te kunnen bieden in de Randstad, eind januari is dat nog 80 tot 90 procent. Tot die tijd krijgen tienduizend klanten honderd gulden korting op een startpakket van 299 gulden dat Dutchtone wil gaan aanbieden.

Algemeen directeur M. Bon van France Telecom maakte vanmorgen bekend dat France Telecom zijn activiteiten in Nederland (kabelmaatschappij Casema, Dutchtone en de alliantie Global One met Sprint en Deutsche Telekom) zal onderbrengen in een gezamenlijke houdstermaatschappij. Later volgt ook het Internetbedrijf Euronet. France Telecom krijgt in de holding een belang van 84 procent. De Rabobank en ABN Amro krijgen elk 7 procent van de aandelen. Het Belgische telecommunicatie en automatiseringsbedrijf Telinfo kondigde onlangs aan dat het voor omgerekend tenminste 160 miljoen gulden een belang zal nemen in Dutchtone. Volgens Remy van France Telecom wordt met Telinfo gesproken, maar hij wilde niet zeggen welk belang Telinfo zal nemen.

NRC Webpagina's
22 JANUARI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)