U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Eerste stap naar online- universiteit
Ex-minister W. Deetman van Onderwijs, oud-topambtenaar van Onderwijs G. Leibbrandt en twee investeerders zijn bezig met de oprichting van een 'universiteit op Internet' om online onderwijs en training mogelijk te maken. Het viertal wil een virtueel scholingsinstituut opzetten waarin honderden Europese universiteiten, hogescholen, bedrijven en non-profitinstellingen hun opleidingen en cursussen aanbieden. De naam van de Internet-universiteit wordt EuroCampus Online.

'Testdag' alle computers bepleit
Er moet een 'nationale testdag' voor computers komen om te kunnen vaststellen of ze bestendig zijn voor het millenniumprobleem. Dit bepleit het Tweede-Kamerlid M. Wagenaar (PvdA) in de faxkrant Vlugschrift van haar partij. Wagenaar wil dat alle bedrijven en overheden op een dag in augustus volgend jaar ,,hun apparatuur afstellen alsof het 2000 is. Alleen op die manier kun je precies zien wat er gebeurt tijdens de eeuwwisseling."

Wijers voorgedragen voor baan bij Telefónica
Oud-minister van Economische Zaken Hans Wijers is door de raad van bestuur van de Spaanse communicatiereus Telefónica voorgedragen als bestuursvoorzitter van Telefónica Publicidad e Información (TPI). TPI is de uitgever van de ,,Páginas Amarillas" de Spaanse versie van de Gele Gids, waarin telefoonnummers en informatie zijn vermeldt van bedrijven en diensten.

'Microsoft moet op compromis aansturen'
Het proces tegen Microsoft is twee weken verdaagd. Eigenlijk had de zaak al afgerond moeten zijn, maar de rechtszittingen kunnen nog maanden duren.

Kerst zonder herdertjes
Vader zetelt in zijn grote stoel, kinderen aan zijn voeten. Op de achtergrond de kerstboom, met echte kaarsjes en chocoladekransjes. Buiten is het koud, de wind loeit om het huis. Moeder doet de radio aan voor het kerstverhaal. Met zachte stem klinkt het: ,,Tussen een os en een ezel, in een stal, werd op een nacht als deze een kindeke geboren."


Een impeachement-procedure is het in staat van beschuldiging stellen van een hoge functionaris. Nixon trad in 1974 af toen het Huis van Afgevaardigden over zijn impeachment debatteerde. Geschiedenis en actualiteit komen samen in dossier Clinton, met de laatste artikelen over operatie Desert Fox. Inclusief schakels naar het Witte Huis, Paula Jones, Linda Tripp en de Monica Lewinsky fanclub.
(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
21 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)