U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Marokkanen betrokken bij rellen hoofdstad
AMSTERDAM, 21 DEC. In Amsterdam hebben Marokkaanse jongeren gisteren rellen veroorzaakt. Er zijn zes arrestaties verricht. De rellen begonnen 's middags voor het Amerikaanse consulaat op het Museumplein bij een demonstratie tegen de Amerikaans-Britse luchtaanvallen op Irak en eindigden in de avond met charges van de ME in Oost.

Lot Clinton ligt nu in handen van de Senaat
WASHINGTON, 21 DEC. Het door Republikeinen gedomineerde Huis van Afgevaardigden heeft Bill Clinton zaterdag als eerste Amerikaanse president in 130 jaar voorgedragen voor afzetting. Clinton wordt beticht van meineed en belemmering van de rechtsgang. Vrijwel volgens partijlijnen aanvaardde het Huis zo twee van de vier tegen Clinton ingebrachte impeachmentartikelen. De Democraten verlieten tijdens het debat demonstratief het Capitool en bleven een kwartier weg. Enkele uren voor de historische stemming werd de crisis in Washington compleet toen de Republikein Bob Livingston tot verbijstering van veel aanwezigen zijn terugtreden aankondigde als beoogd speaker (voorzitter) van het Huis van Afgevaardigden. Livingston, vorige week in opspraak geraakt door buitenechtelijke affaires, zei een voorbeeld te willen stellen aan president Clinton en nodigde hem uit eveneens af te treden.

Eerste stap naar online-universiteit
DEN HAAG, 21 DEC. Ex-minister W. Deetman van Onderwijs, oud-topambtenaar van Onderwijs G. Leibbrandt en twee investeerders zijn bezig met de oprichting van een 'universiteit op Internet' om online onderwijs en training mogelijk te maken. Het viertal wil een virtueel scholingsinstituut opzetten waarin honderden Europese universiteiten, hogescholen, bedrijven en non-profitinstellingen hun opleidingen en cursussen aanbieden. De naam van de Internet-universiteit wordt EuroCampus Online.

Chinese rechter veroordeelt twee dissidenten
PEKING, 21 DEC. Een Chinese rechtbank heeft vandaag de politieke activist Xu Wenli veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertien jaar voor zijn betrokkenheid bij de oprichting van een oppositiepartij. Dissident Wang Youcai is om gelijkluidende redenen tot elf jaar veroordeeld.

Val Israelisch kabinet ophanden
TEL AVIV, 21 DEC. De Israelische politiek is vandaag in grote beroering over de waarschijnlijke val van de regering-Netanyahu. Tenzij zich nog verrassingen voordoen zal de Knesset vandaag stemmen voor een wetsvoorstel tot ontbinding van het parlement en over drie moties van wantrouwen.

Russisch pleidooi voor Azië-pact
NEW DELHI/MOSKOU, 21 DEC. De Russische premier Primakov heeft in de Indiase hoofdstad New Delhi gepleit voor een ,,strategische driehoek'' tussen Rusland, China en India om de vrede en veiligheid in Azië te handhaven.

'Kamerdebat over kroonprins'
DEN HAAG, 21 DEC. De regeringsfracties willen pas op basis van het onderzoek van het Internationaal Olympisch Comité naar omkoping van IOC-leden een debat over de positie van Willem-Alexander als lid van het IOC. Ook het CDA wil dit onderzoek afwachten, dat 23 januari wordt gepubliceerd.

Bezorging M
ROTTERDAM, 21 DEC. Afgelopen zaterdag heeft NRC Handelsblad het kleurenmagazine M verspreid bij de gewone oplage. Wie deze bijlage niet heeft ontvangen kan tot 19.45 uur bellen met de bezorgservice: 010 4066776. Het magazine zal dan worden nabezorgd.

NRC Webpagina's
21 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)