U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bubis beschuldigt schrijver van latent antisemitisme
Het 'Walser-debat', dat in Duitsland over de herdenking van de Holocaust is uitgebroken, is verder geëscaleerd. Ignatz Bubis, voorzitter van de Centrale Raad voor Duitse Joden, heeft de schrijver Martin Walser en oud-SPD-burgemeester Klaus von Dohnanyi van ,,latent antisemitisme'' beschuldigd.

Slaperig bij de radio
De 'sleep'-functie op een wekkerradio is zinloos. Hoe kun je lekker inslapen bij een afgepaste tijdseenheid muziek, als die middenin een liedje met een luide klik wordt afgebroken? Bovendien, als zo'n functie al zou moeten bestaan, dan hoort hij thuis op de televisie. Inslapen doe je nu eenmaal bij de televisie, bijvoorbeeld bij de huiskamerintimiteit van Britse snookerverslaggevers.

Software bij kopieerwinkels inbeslaggenomen
Deurwaarders en softwaredeskundigen hebben de afgelopen week invallen gedaan bij een aantal vestigingen van een grote landelijke keten van fotokopieerwinkels. Dat gebeurde op verdenking van het gebruik van illegale software. Bij de acties zijn grote hoeveelheden software inbeslaggenomen, meldt de stichting Business Software Alliance (BSA). De invallen, waarvoor de rechter toestemming had gegeven, waren het initiatief van BSA. Volgens een internationaal onderzoek voldoet bij Nederlandse bedrijven 53 procent van de gebruikte software niet aan de regels. (ANP)


Wie is er vandaag jarig? Ben Stiller, de acteur uit There's something about Mary. Maar vandaag is ook de geboortedag van Winston Churchill (1874) en Billy Idol (1955). Op deze site zijn honderden bekendheden, vooral Amerikaanse, te vinden. Behalve verjaardagen staan er ook korte biografieën, geordend op alfabet. Dat alles onder het mom: every life has a story.
(www.biography.com)

NRC Webpagina's
30 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)