U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nederlandse toeristen komen om in Z-Afrika
ROTTERDAM, 30 NOV. Twee Nederlandse toeristen zijn gisteren verongelukt toen de bus waarin ze zaten in de buurt van de Zuid-Afrikaanse plaats Mosselbaai in een ravijn stortte. Zeventien passagiers raakten gewond, drie van hen verblijven nog op de intensive care. De slachtoffers behoren tot een groep van 25 Nederlanders tussen de 45 en 65 jaar die hun reis bij KRAS in Ammerzoden hadden geboekt. Ze waren op 18 november vertrokken en zouden donderdag terugkeren.

Regeringspartij India verliest bij verkiezingen
NEW DELHI, 30 NOV. In India heeft de regerende hindoepartij van premier Atal Behari Vajpayee een grote nederlaag geleden bij verkiezingen in drie belangrijke deelstaten. Grote overwinnaar is de Congrespartij van Sonia Gandhi, zo bleek gisteren na het tellen van de stemmen.

C&A kampt met grote verliezen
ROTTERDAM, 30 NOV. Kledingconcern C&A, dat tot voor kort als zeer winstgevend bekendstond, is in de rode cijfers beland. Het bedrijf, eigendom van de familie Brenninkmeyer, kampt in Duitsland, met 197 kledingwarenhuizen C&A's belangrijkste vestigingsland, met ,,dikke rode cijfers''. In Groot-Brittannië en Nederland, waar het concern ook sterk vertegenwoordigd is, is de situatie niet veel beter.

Grootste fusie in bankwereld voor 10 miljard dollar
ROTTERDAM, 30 NOV. De vorming van de Deutsche Bank en het Amerikaanse Bankers Trust tot de grootste bank van de wereld is rond. Dit hebben de twee instellingen vanochtend bevestigd. Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, neemt de achtste bank van de Verenigde Staten voor 10,1 miljard dollar (ruim 19 miljard gulden) over.

Ministerie eist duidelijkheid van Van Aartsen
DEN HAAG, 30 NOV. De ondernemingsraad van Buitenlandse Zaken eist van minister Van Aartsen en de Tweede Kamer dat zij nog deze week ,,onvoorwaardelijke steun'' voor het nieuwe personeelsbeleid en ,,duidelijkheid over de politieke agenda'' geven.

Geen akkoord over Pinochet
LONDEN, 30 NOV. De Britse regering heeft gisteren ontkend dat er gewerkt wordt aan een akkoord om ex-dictator Pinochet naar Chili terug te sturen op voorwaarde dat hij daar wordt berecht.

Aardbeving op Moluks eiland
JAKARTA, 30 NOV. Bij een krachtige aardbeving in de Molukken zijn afgelopen nacht op het eiland Mangole ten minste zes mensen om het leven gekomen. Ruim 100 mensen zijn gewond en er zou aanzienlijke schade aan huizen en gebouwen zijn aangericht.

Zwitsers stemmen tegen 'vrije' drugs
BERN, 30 NOV. De Zwitsers hebben zich gisteren in een referendum uitgesproken tegen de volledige legalisering van alle drugs. Van de opgekomen kiezers zei 73,9 procent nee tegen legalisering.

'Europees hof Öcalan is illusie'
DEN HAAG, 30 NOV. Het door Duitsland gesteunde voorstel van de Italiaanse regering om de leider van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), Abdullah Öcalan, wegens terrorisme te laten berechten door een Europees gerechtshof berust op ,,een illusie'', aldus minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) gisteren.

CDA ruziet over voorzitter
ROTTERDAM, 30 NOV. De verkiezing van een nieuwe voorzitter heeft in het CDA tot onenigheid geleid. Een deel van de achterban is ongelukkig met de wijze waarop de partijtop Marnix van Rij heeft aangewezen.

Bestuurscrisis in Nijmegen
NIJMEGEN, 30 NOV. Het college van B en W in Nijmegen zal naar alle waarschijnlijkheid vallen. Afgelopen weekeinde stapte GroenLinks-wethouder T. Lucassen op uit onvrede met de gang van zaken in de coalitie.

NRC Webpagina's
30 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)