U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Invasie Suriname beraamd in 1986'
WASSENAAR, 27 NOV. Nederland en de Verenigde Staten hebben in 1986 op het punt gestaan gezamenlijk een invasie in Suriname uit te voeren om de toenmalige legerleider Desi Bouterse ten val te brengen. Dit schrijven de politicoloog Cees Wiebes en de historicus Bob de Graaff in het vandaag verschenen boek 'Villa Maarheeze'. Daarin wordt de geschiedenis beschreven van de in 1994 na interne conflicten opgeheven Inlichtingendienst Buitenland (IDB).

Netanyahu keert terug om Libanon
TEL AVIV, 27 NOV. De Israelische premier Benjamin Netanyahu heeft gisteravond wegens de ernstige situatie in Zuid-Libanon zijn Europese reis afgebroken. Nadat hij in Londen werd ingelicht over het sneuvelen van opnieuw twee soldaten in Libanon, besloot hij met spoed naar Israel terug te keren. Om leiding te kunnen geven aan het debat over de escalerende oorlog met Hezbollah in Zuid-Libanon zag Netanyahu af van een belangrijk bezoek aan Spanje. De soldaten werden bij een bomexplosie gedood toen ze hulp boden aan een tank en pantserwagen die op eveneens door de Libanese moslim-fundamentalistische organisatie Hezbollah geplaatste mijnen waren gelopen. De laatste tien dagen zijn in totaal zeven Israelische soldaten in de veiligheidszone in Zuid-Libanon gedood.

Kabila kondigt overleg met 'agressoren' aan
PARIJS, 27 NOV. President Kabila van Congo heeft vanmorgen gezegd dat hij ,,mogelijk'' nog deze week een ontmoeting zal hebben met de leiders van Rwanda en Oeganda, die hij van ,,agressie'' tegen Congo beschuldigt. De staatshoofden van de drie landen wonen in Parijs de 20ste Frans-Afrikaanse top bij, die vandaag werd geopend.

1998 natste jaar van de eeuw
WAGENINGEN, 27 NOV. Het jaar 1998 duurt nog ruim een maand, maar het is nu al het natste jaar van deze eeuw. Nog nooit viel er sinds 1900 in Nederland in één jaar zoveel neerslag. Het record, daterend van 1965 (1152 millimeter), is gisteravond met drie millimeter scherper gesteld.

Uitbreiding Den Haag later
DEN HAAG, 27 NOV. De gebiedsuitbreiding van de gemeente Den Haag met de nieuwbouwlocaties Ypenburg en Leidschenveen is waarschijnlijk per 1 januari 1999 niet meer haalbaar. De provincie mag van de rechter vandaag geen besluit nemen over de grenscorrecties.

Nieuw festival in Amsterdam
AMSTERDAM, 27 NOV. Ter compensatie van het gebrek aan muziek in de programmering van het Holland Festival (HF) krijgt Amsterdam volgend jaar een groot en gevarieerd Amerikaans cultureel festival. Het nieuwe evenement overlapt het HF met vier dagen.

Vluchtelingen
ROME, 27 NOV. Zeker drie vluchtelingen zijn verdronken en vier werden rond het middaguur nog vermist toen de snelle boot die hen vanuit Albanië naar Italië bracht, 's nachts in botsing kwam met een andere motorboot, ongeveer dertig kilometer voor de Italiaanse kust.

Hulpmiddelen
DEN HAAG, 27 NOV. Minister Borst (Volksgezondheid) slaagt er niet in de uitgaven voor hulpmiddelen als steunkousen, incontinentieluiers, stomamateriaal, diabetesteststrips en hoortoestellen in de hand te houden.

NRC Webpagina's
27 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)