U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Omroepen dwarsbomen Telegraaf
Om de nieuwe tv-gids van De Telegraaf dwars te zitten zal de NOS de televisie- en radioprogramma's aan de kranten voortaan vijf dagen later ter beschikking stellen dan tot nu toe het geval is. Daarmee wordt het volgens de NOS vrijwel onmogelijk om de nieuwe gids TV Week te maken op basis van de NOS-gegevens. Als de gids toch gewoon blijft verschijnen is volgens Hans Wilbrink, directeur van de uitgeverij van de VARA, het bewijs geleverd dat De Telegraaf de gegevens elders betrekt, hetgeen niet is toegestaan.

Kevorkian voor moord vervolgd
De omstreden Amerikaanse arts Jack Kevorkian is gisteren aangeklaagd wegens moord, drie dagen nadat op televisie te zien was hoe hij euthanasie pleegde op een ongeneeslijk zieke man. Kevorkian wilde met de uitzending een proces uitlokken.

Kloof tussen de wereld van spel en computer is te groot
We hebben ons hele leven nodig om het kind te worden, dat we zouden moeten zijn. Voor de cineast Jean-Luc Godard lag die conclusie blijkbaar meer voor de hand dan voor de mensen die zich nu inspannen om met grootschalige projecten scholen op het Internet aan te sluiten. Het streven is vooral om van volwassenen-in-wording zo snel mogelijk volwassenen te maken, die hun dorst naar informatie leren lessen aan de 'kennispomp' van het World Wide Web.

Kabelbedrijf UPC volgend jaar naar beurs Amsterdam
Het Amerikaanse kabelbedrijf United International Holdings (UIH) brengt zijn dochter UPC begin volgend jaar naar de beurs van Amsterdam en de Amerikaanse elektronische beurs Nasdaq in de VS. UPC heeft in Nederland via United Telekabel Holding (1,4 miljoen aansluitingen) een belang in onder meer het kabelbedrijf A2000 (Amsterdam, Hilversum).

Reclamecampagne
De reclamebranche lanceert een nationale campagne tegen een Europees reclameverbod op tabaksproducten. De campagne 'Reclame geeft je keuze', die op 25 november van start gaat, zal een jaar lang op tv, in de geschreven pers en via buitenreclame te zien zijn. De Nederlandse afdeling van de International Advertising Association wil daarmee druk uitoefenen op de overheid om ,,reclame niet te censureren''.

Meevaller voor De Drie Electronics
De winst van De Drie Electronics (hoogwaardige vermogenselektronica) komt in het lopende boekjaar jaar hoger uit dan in juli was verwacht. Oorzaak is een schikking in een rechtszaak over een inbreuk op een patent van het bedrijf. Dat levert dit jaar 380.000 gulden vóór belastingen op en in 1999 en 2000 170.000 gulden per jaar. In juli maakte De Drie Electronics over de eerste helft van het boekjaar een 52 procent hogere nettowinst bekend van 930.000 gulden. De verwachting was dat de tweede helft van het jaar eenzelfde bedrag zou opleveren. (ANP)

Winst Nedgraphics groeit 20 tot 25 procent
De winst van de kleine automatiseerder Nedgraphics heeft zich in het derde kwartaal van dit jaar overeenkomstig de verwachtingen ontwikkeld. Op grond daarvan voorspelt de directie dat de winst dit jaar 20 tot 25 procent hoger uitkomt dan in 1997. Vorig jaar was er een omzet van 29 miljoen gulden en een winst van 2,2 miljoen gulden. (ANP)

VNU neemt Medtrade over
Het Amerikaanse VNU-onderdeel Bill Communications gaat Medtrade Management Group overnemen van Semco Productions in Atlanta. Het bedrijf houdt zich bezig met beurzen op het gebied van de gezondheidszorg. Medtrade is dit jaar goed voor een omzet van 19 miljoen gulden. (ANP)


De site van 'useless knowledge' staat vol met uitsluitend nutteloze informatie en beantwoordt vragen als 'waarom is de lucht blauw?' Ook meldt het dat op Mark Twains geboortedag in 1835 de komeet Halley zichtbaar was. Jaren later voorspelde hij te sterven als Halley weer te zien zou zijn. Twain overleed op 21 april 1910, de dag waarop de komeet opnieuw aan de hemel was te zien.
www.uselessknowledge.com

NRC Webpagina's
26 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)