U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Oorlogsverleden Japan domper op bezoek Jiang
TOKIO, 26 NOV. Onenigheid over de Tweede Wereldoorlog heeft vandaag de ondertekening verhinderd van een gezamenlijke verklaring van de leiders van Japan en China bij de afsluiting van hun topontmoeting. President Jiang Zemin arriveerde gisteren voor het eerste staatsbezoek ooit van een Chinese president aan Japan. De afgelasting van de geplande ondertekeningsceremonie is een domper op het bezoek, dat de inleiding had moeten zijn tot betere banden tussen de twee buurlanden. Jiang en premier Keizo Obuchi hebben wel overeenstemming bereikt over alle andere onderwerpen op de agenda.

Verplegers vormen eigen maatschap
VELP, 26 NOV. Een aantal Intensive Care-verpleegkundigen gaat een maatschap vormen en zichzelf verhuren aan het ziekenhuis Velp. De verpleegkundigen hopen zo meer te verdienen en meer zeggenschap te krijgen. Het is de eerste maatschap van verpleegkundigen in Nederland. De maatschap, waarvan tien tot dertien verpleegkundigen deel zullen uitmaken, gaat per 1 januari in Velp aan de slag. Onderhandelingen over de voorwaarden zijn nog gaande. De vakbond van verpleegkundigen NU'91 vindt de maatschap ,,een goede ontwikkeling''.

'Geen extra immigranten in Duitsland'
BERLIJN, 26 NOV. Bondskanselier Gerhard Schröder heeft gezegd dat Duitsland niet is opgewassen tegen het opvangen van nog meer buitenlanders. Het land kan onmogelijk nog extra immigranten opnemen, aldus Schröder.

Economie groeit met 3,4 procent
ROTTERDAM, 26 NOV. Uitbundige consumptieve bestedingen hebben in het derde kwartaal gezorgd voor een economische groei van 3,4 procent. Het tempo waarin de economie groeit neemt af, aldus het CBS, en de industriële productie is inmiddels in een dal geraakt.

Turkse regering ten val gebracht
ANKARA, 26 NOV. Het Turkse parlement heeft gisteren met 314 tegen 214 stemmen de minderheidsregering van premier Yilmaz na een bewind van 17 maanden weggestuurd. Yilmaz en staatsminister Günes Taner van Economie worden beschuldigd van betrokkenheid bij onregelmatigheden rondom de verkoop van de staatsbank Türkbank.

Leraren tegen CAO-voorstel
ROTTERDAM, 26 NOV. De onderwijsbonden vinden het CAO-bod dat minister Hermans (Onderwijs) gisteren deed ,,schokkend laag''. Hermans wil de salarissen van leraren op basis- en middelbare scholen en beroepsopleidingen verhogen met in totaal 2,25 procent, verspreid over anderhalf jaar. Daarnaast biedt hij eind 1999 een eenmalige uitkering van 0,2 procent.

Priem uiterlijk 15 december weg
REIMS, 26 NOV. TVM-ploegleider Cees Priem, verzorger Jan Moors en ploegarts Andrej Michailov keren uiterlijk 15 december terug in Nederland. Dat is advocaat J. van Mierlo in Reims overeengekomen met de Franse onderzoeksrechter O. Madrolle.

Treinongeval in India: 108 doden
AMRITSAR, 26 NOV. Bij een treinongeval in het noordwesten van India zijn vanochtend zeker 108 mensen omgekomen en 230 gewond. Een passagierstrein ontspoorde, waarbij zeven wagons op de rails kwamen te liggen. Enkele minuten later reed een sneltrein in op de wrakstukken.

Volleybalploeg verliest opnieuw
HAMAMATSU, 26 NOV. De Nederlandse volleybalploeg heeft vanochtend bij het WK in Japan zijn derde achtereenvolgende nederlaag geleden. Italië won met 3-0 (2-15, 7-15 en 1-15) van de ploeg van bondscoach Gerbrands.

NRC Webpagina's
26 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)