U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Fusie Rabo en Achmea wordt versneld
ROTTERDAM, 19 NOV. De Rabobank en de Achmea Groep zullen al in 1999 fuseren. Dat heeft Rabobankvoorzitter Wijffels bekendgemaakt. Aanvankelijk wilden beide financiële coöperaties het fusieproces in twee etappes uitvoeren, wat zo'n drie jaar in beslag zou nemen. Maar de fusie blijkt eenvoudiger dan aanvankelijk gedacht.

Telebedrijf koopt hogeschool
DEN BOSCH, 19 NOV. Het telecommunicatiebedrijf Datelnet uit Den Bosch koopt de particuliere hogeschool en school voor middelbaar beroepsonderwijs Rens & Rens in Hilversum. Het bedrijf verwacht hiermee het schaarse aanbod aan adequaat opgeleide telematica-experts te vergroten.

Kabinet blijft bij missie Kosovo
DEN HAAG, 19 NOV. Het kabinet houdt vast aan zijn plan circa vijftig Nederlandse waarnemers naar Kosovo te sturen, ondanks verzet van een meerderheid in de Kamer. De ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) en De Grave (Defensie) proberen de VVD over te halen het kabinetsplan alsnog te aanvaarden.

Z-Afrika koopt wapens in Europa
PRETORIA, 19 NOV. De Zuid-Afrikaanse regering heeft besloten voor dertig miljard rand (tien miljard gulden) wapens te kopen bij West-Europese fabrikanten. De aankopen staan in het kader van een ingrijpende modernisering van het Zuid-Afrikaanse leger. De voorgenomen aankopen hebben in Zuid-Afrika tot een golf van kritiek geleid.

Meer ouderen blijven werken
ROTTERDAM, 19 NOV. De arbeidsdeelname van ouderen stijgt, zo blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Van de mannen tussen 55 en 64 jaar had vorig jaar 41 procent een baan van ten minste twaalf uur per week, tegen 38 procent in 1994. De arbeidsdeelname van oudere vrouwen steeg tot 15 procent in 1997.

Volleybalploeg langs Oekraïne
CHIBA-MAKUHARI, 19 NOV. De Nederlandse volleybalploeg heeft vanmorgen bij het wereldkampioenschap in Japan een in vier sets moeizaam bevochten overwinning behaald op de Oekraïne: 14-16, 15-11, 15-8, 16-14.

Premie levenpolis moet hoger
ROTTERDAM, 19 NOV. Levensverzekeringen worden als gevolg van de aanhoudend lage rente duurder. Verzekeraars zien door de huidige rentestand het rendement op hun beleggingen teruglopen. Daardoor moeten de premies omhoog.

NRC Webpagina's
19 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)