U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Oltmans reist mee in gevolg naar Rusland
De free-lance journalist Willem Oltmans reist volgende week mee tijdens het staatsbezoek van koningin Beatrix en de minister van Buitenlandse Zaken, J. Van Aartsen, aan Rusland. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigd.

Clinton gaat in Japan in discussie met publiek op tv
De Amerikaanse president Bill Clinton is vandaag in Japan gearriveerd voor een tweedaags bezoek waarin hij, naast een ontmoeting morgen met premier Keizo Obuchi, vandaag op televisie een confrontatie met het Japanse publiek aan zal gaan.

'AOL en Netscape praten over browser'
America Online, 's werelds grootste Internetprovider, en Netscape willen samen een Internetbrowser op de markt brengen, die de browser van concurrent Microsoft in sommige gevallen moet vervangen.

Voor het voetlicht
Huiselijk tafereel: Pa zit met zijn kroost om de tafel, hij slaat een héél grote wereldkaart op, wijst aan waar Nederland ligt en zegt: ,,Wij zijn zeker geen klein landje. Eveline en ik hebben afgesproken: die term zullen wij nooit gebruiken. Want we zijn een belangrijk land en we hebben enorme financiële en economische belangen - niet alleen in Europa, maar ook in de rest van de wereld.''

Mein Kampf
AMSTERDAM, 19 NOV. De Amsterdamse rechtbank heeft de marktkoopman B. de K. geen straf opgelegd voor het aanbieden van Hitlers Mein Kampf. De rechtbank acht De K. wel schuldig en heeft het boek verbeurd verklaard. (ANP)

Richtlijn Internethandel
De Europese Commissie heeft een ontwerp-richtlijn goedgekeurd die de vijftien lidstaten toestaat regels te stellen voor handel in goederen en diensten via het Internet. Maar de richtlijn biedt wel een strenge Europese regeling voor de bescherming van consumenten. Alle lidstaten moeten aan de Internethandel dezelfde legale status toekennen als aan 'papieren' handel. Ook moeten ze een wettelijke regeling maken voor de arbitrage in conflicten tussen leveranciers en klanten. Internethandelaren moeten een duidelijk onderscheid maken tussen commerciële boodschappen en email.

Telefoneren via Internet zonder computer
Het Amerikaanse Internet-telefoniebedrijf Aplio komt begin volgend jaar met een apparaatje waarmee zonder computer via Internet de hele wereld rond kan worden gebeld, ook naar mensen met alleen een gewoon telefoontoestel.

Dat zou betekenen dat de telefoonrekening fors omlaag kan, omdat voor bellen via het net altijd het lokale telefoontarief geldt. Enige vereiste is dat de beller een aansluiting bij een Internet-aanbieder heeft. Het Californische bedrijf biedt de Aplio Phone al sinds een half jaar aan, maar het kastje - ter grootte van een antwoordapparaat - kan tot nu toe alleen verbinding maken met mensen die er zelf ook een hebben. Het nadeel is dat de verbinding langzaam is en dat de geluidskwaliteit nog te wensen overlaat. Het product, dat in de VS ongeveer 200 dollar (374 gulden) kost, komt ook in Europa op de markt.
(ANP)


In Rotterdam staat op het Dutch Electronic Art Festival 98 de kunst van het ongeluk centraal. Ruim twee weken lang kunnen bezoekers op verschillende locaties in de stad nieuwe media-kunst bekijken en brokken maken in virtuele werelden. Wie wil weten hoe het ongeluk in de kunst eruit ziet, kan terecht op de NRC Webpagina's voor artikelen over trillende gebouwen, op hol geslagen websites en elektronische orakels.

(www.nrc.nl/W2/Lab/DEAF98)

NRC Webpagina's
19 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)