U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Het Studiehuis. Vandaag staat de effectenbeurs centraal. Aandacht wordt besteed aan de handel, de controle en de effecten van de bewegingen van de beurs op de rest van de economie. Radio 5, 15.30-16.00u.

4FM. Live vanuit Maastricht de EBU World Music Night met optredens van Trilok Gurtu & The Glimpse, Emil Zhrihan, Cesaria Evora en Phase 2 Pan Groove. Radio 4, 19.00-1.00u.

Volgspot-live. Cabaretière Hester Macrander zingt repertoire uit haar nieuwe theaterprogramma en optredens van de Cajun-groep Swamp, gitarist B.J. Baartmans en het dansorkest New Cool Collective. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. O.a. opnamen van Jacques Brel gemaakt op 12 mei 1961 in het Scheveningse Kurhaus, een omstreden chanson van Michel Sardou over de Tweede Wereldoorlog en symfonische bewerkingen van Dave Brubeck-composities door zijn broer Howard. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

De andere wereld van zondagmorgen. Onder meer een gesprek met generaal buiten dienst H. van de Graaf over zijn missie voor de Verenigde Naties in Albanië om kleine wapens in te ruilen voor ontwikkelingshulp. Radio 1, 7.07-8.00u.

OVT. Na de column van de Indisch-Nederlandse schrijfster Paula Gomes een gesprek met Michel van Hulten, oud-staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat in het kabinet Den Uyl over de besluitvorming rond de bouw van de stormvloedkering in de Oosterschelde. Tevens aandacht voor het feit dat 80 jaar geleden het neutrale Nederland een broeinest was van spionage en om 11.25 uur het vierde deel van de vijfdelige serie over het alledaagse leven binnen de BVD. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-Journaal. Gesprek met de minister van Volksgezondheid Els Borst over de op handen zijnde veranderingen in de gezondheidszorg, bezuinigingen op de geneesmiddelen en over de rol en positie van D66 in het tweede paarse kabinet. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Gesprek met schrijver en dichter Jules Deelder die een stuk over het leven van trompettist Chet Baker schreef dat afgelopen vrijdag in Rotterdam in première is gegaan. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef en vertier. O.a. een gesprek met beeldend kunstenaar Jan Sierhuis over zijn leven en werk, met actrice Olga Zuiderhoek en tot slot met cabaretier Kees Torn die momenteel in de theaters staat met zijn derde avondvullende programma. Radio 5, 14.02-16.00u.

De tafel van Pam. Bespreking van het boek De Mens van Morgen, een speurtocht naar de Bonobo, een apensoort in Congo/Zaïre, die als voorloper van de mens wordt beschouwd. Het boek werd geschreven door de Belgische bioloog en journalist Dirk Draulans. De auteur is te gast. Radio 1, 16.02-17.00u.

NRC Webpagina's
7 EN 8 NOVEMBER


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)