U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bosniërs worden niet teruggestuurd
DEN HAAG, 7 NOV. Het kabinet stelt zich vooralsnog op het standpunt dat Bosnische asielzoekers met de hoogste verblijfsstatus niet worden teruggestuurd naar hun land, zoals de Kamerfracties van VVD en D66 hebben voorgesteld.

'Juliana dreigde om Lockheed met crisis'
ROTTERDAM, 7 NOV. Koningin Juliana heeft invloed uitgeoefend op het kabinet-Den Uyl toen dat zich moest beraden op maatrege len tegen prins Bernhard na de Lockheed-affaire in 1976. Dat zeggen de oud-ministers T. Westerterp, R. Lubbers en H. Vre deling in een tweedelige documentaire over de kabinetsperiode-Den Uyl die maandag door de NPS wordt uitgezonden.

Minister legt groei pluimvee aan banden
DEN HAAG, 7 NOV. Minister Apotheker (Landbouw) heeft gisteren aangekondigd dat het aantal kippen, vleeskuikens en kalkoenen niet meer mag groeien. Er komt een wettelijke regeling waarbij boeren het recht hebben op het houden van een beperkte hoeveelheid pluimvee.

Naheffing 25 beursfraudeurs
DEN HAAG, 7 NOV. De Belastingdienst heeft 25 houders van zogeheten coderekeningen een naheffing opgelegd van in totaal 52,5 miljoen gulden. Een woordvoerster van Financiën zei dat de Mediagroep, die het nieuws via het RTL-journaal bekendmaakte, een procedure op grond van de Wet Openbaarheid Bestuur is begonnen naar de vorderingen in dit onderzoek.

Voedselhulp VS voor Rusland
MOSKOU, 7 NOV. De VS zullen Rusland de komende winter meer dan drie miljoen ton voedselhulp verstrekken. Dat blijkt uit een akkoord dat gisteravond in Moskou is getekend. Een deel van de hulp is een schenking.

Troepen paraat in Jakarta
JAKARTA, 7 NOV. Tienduizenden troepen en meer dan honderdduizend leden van burgermilities zijn in de Indonesische hoofdstad Jakarta in paraatheid gebracht om de buitengewone zitting van het Volkscongres komende week te beveiligen.

Spanje vraagt om uitleveren dictator
MADRID, 7 NOV. De Spaanse ministerraad heeft zijn goedkeuring gegeven aan het verzoek tot uitlevering van de Chileense ex-dictator Augusto Pinochet. Dat werd gistermiddag na afloop van het kabinetsberaad bekendgemaakt.

Rwanda geeft toe: troepen in Congo
JOHANNESBURG, 7 NOV. Rwanda's sterke man Paul Kagame heeft gisteren in een onderhoud met de Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela voor het eerst toegegeven dat zijn troepen zich in Congo bevinden.

Haagse hulp bij toezicht Kosovo
DEN HAAG, 7 NOV. Nederland stuurt onder voorbehoud dertig tot vijftig waarnemers en honderdvijftig militairen naar Kosovo om toe te zien op de beëindiging van het gewapende conflict in de Servische provincie.

Kleinere klassen
DEN HAAG, 7 NOV. De Paarse fracties in de Tweede Kamer hebben boos gereageerd op het pleidooi van wethouders in de grote steden om het geld voor de klassenverkleining op alle basisscholen alleen te besteden aan achterstandsscholen.

NRC Webpagina's
7 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)