U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KPN mag beltarieven geleidelijk verlagen
ROTTERDAM, 6 NOV. KPN hoeft zijn tarieven begin volgend jaar niet in één klap met een kwart te verlagen. In plaats daarvan mag het telecombedrijf van toezichthouder Opta zijn prijzen in stappen omlaag brengen, te beginnen met een beperkte aanpassing van de tarieven voor binnenlands telefoonverkeer vanaf begin 1999.

Gewraakte cd-rom nu nog wreder
ROTTERDAM, 6 NOV. Een nog wredere versie van het computerspel Carmaggedon, Carpocalypse Now, komt vandaag op de markt. De speler kan nu 'echte' mensen en dieren doodrijden, in de vorige variant waren dat nog robots en zombies.

Japan krijgt spionagesatellieten
TOKIO, 6 NOV. Japan gaat voor 2002 zijn eerste spionagesatellieten in omloop rond de aarde brengen. Dit heeft de Japanse regering vandaag besloten in reactie op de Noord-Koreaanse raketlancering op 31 augustus jongstleden.Japan is tot dusver voor informatiewinning via satellieten geheel afhankelijk van de Verenigde Staten.

Euro en kaasdragers
Frauderende europarlementariërs met peperdure douches en communautaire verordeningen over de kromming van bananen en de lengte van condooms. Dat lijken de belangrijkste ingrediënten die het beeld bepalen van de Europese Unie.

Radiospot Philips ontstemt Stemra
Buma/Stemra is verbolgen over het reclamespotje 'Make your own cd' waarmee Philips zijn cd-recorder aanprijst. Het elektronicaconcern suggereert volgens de auteursrechtenorganisatie ten onrechte dat consumenten cd's ongestraft kunnen kopiëren. ,,Kopiëren is niet verboden, maar alleen toegestaan voor eigen gebruik. Verkoop aan derden of het uitlenen van de schijfjes is echter verboden'', meent een woordvoerder. De organisatie, die zich onder meer inzet voor de rechten van componisten, tekstdichters en muziekuitgevers, vindt dat het elektronicaconcern die beperking in de reclameboodschap onvoldoende benadrukt. Philips legt de aantijging naast zich neer. ,,Onze reclame is juridisch gezien niet fout'', stelt een woordvoerster van het concern. ,,We wijzen de consument erop dat op de te kopiëren cd's een copyright rust en dat de gekopieerde versie voor eigen gebruik is. Onze materialen voldoen aan alle copyright-voorwaarden.'' Het is nog niet duidelijk of Buma/Stemra stappen tegen Philips neemt.

Lucent wint contract in Ierland
Het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf Lucent Technologies heeft een vijfjarig contract gesloten met een joint venture van British Telecommunications en het Ierse Electricity Supply Board om een netwerk voor telefonie- en dataverker op te zetten in Ierland. Het contract is goed voor 108 miljoen dollar (202 miljoen gulden). De in Dublin gevestigde joint venture, Ocean, heeft tot dusver 100 werknemers. Dat aantal zal naar verwachting volgend jaar verdubbelen. (AP)


New York gaat er prat op dat het de mediahoofdstad van de wereld is. De overgrote meerderheid van de belangrijkste uitgeverijen, kranten, tijdschriften en televisiestations van het land hebben in New York hun hoofdkwartier. Daarnaast is New York van talloze alternatieve blaadjes, zines genoemd, eenmanspublicaties vol bizarre hersenspinsels. In E-mail uit New York geeft Jeroen van Bergeijk een overzicht van de beste zines en e-zines (elektronische magazines) die in de Big Apple verschijnen.
(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
6 NOVEMBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)