U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Aanslag Hamas op markt Jeruzalem
JERUZALEM, 6 NOV. Een aanslag op de Mahane Yehuda-markt in het centrum van de Israelische hoofdstad Jeruzalem heeft vanmorgen twee levens geëist. Volgens de politie is de aanslag opgeëist door de Palestijnse fundamentalistische beweging Hamas.

Kok boos over lek uit coalitieoverleg
DEN HAAG, 6 NOV. Premier Kok heeft gisteren de fractievoorzitters van PvdA, VVD en D66 per brief gesommeerd geen informatie uit vertrouwelijk coalitieoverleg naar buiten te brengen. Hij toonde zich geïrriteerd over berichten dat hij met een kabinetscrisis zou hebben gedreigd tijdens een discussie over het terugsturen van Bosnische asielzoekers.

KPN mag beltarieven geleidelijk verlagen
ROTTERDAM, 6 NOV. KPN hoeft zijn tarieven begin volgend jaar niet in één klap met een kwart te verlagen. In plaats daarvan mag het telecombedrijf van toezichthouder Opta zijn prijzen in stappen omlaag brengen, te beginnen met een beperkte aanpassing van de tarieven voor binnenlands telefoonverkeer vanaf begin 1999.

Kans op kanker door Bijlmerramp miniem
AMSTERDAM, 6 NOV. Het risico dat mensen kanker hebben opgelopen door het inademen van verarmd uranium dat vrijkwam bij de Bijlmerramp, is verwaarloosbaar klein. Het risico is één extra geval van kanker per 100 miljoen mensen.

Congres: haast met impeachment
WASHINGTON, 6 NOV. Twee dagen na de tussentijdse verkiezingen heeft het Amerikaanse Congres vaart gezet achter het impeachment-onderzoek tegen president Clinton. Henry Hyde, de voorzitter van de commissie van Justitie van het Huis van Afgevaardigden, heeft Clinton gisteren een lijst met 81 vragen over de affaire-Lewinsky voorgelegd.

Verbod op boek over Dutroux
BRUSSEL, 6 NOV. De rechtbank in Antwerpen heeft vanochtend in kort geding, aangespannen door de ouders van de door Marc Dutroux ontvoerde meisjes Julie en Mélissa, geoordeeld dat het boek De zaak Marc Dutroux van de Nederlandse journalist Hans Knoop onmiddellijk uit de handel moet worden genomen en dat reeds verkochte exemplaren moeten worden teruggehaald. Volgens de ouders wordt in het boek ten onrechte geciteerd uit processen-verbaal waarin Dutroux de laatste levensuren beschrijft van hun dochters.

Veiligheidsraad eist inbinden Irak
NEW YORK, 6 NOV. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft gisteren unaniem geëist dat Irak de samenwerking met de ontwapeningscommissie van de VN, UNSCOM, onmiddellijk hervat.

Rwanda geeft rol in Congo toe
KIGALI, 6 NOV. De Rwandese vice-president en sterke man Paul Kagame heeft vandaag voor het eerst toegegeven dat zijn land betrokken is bij de opstand van de rebellen in Oost-Congo. Kagame zei na een onderhoud met de Zuid- Afrikaanse president Nelson Mandela dat Rwandese troepen in het oosten van Congo zijn gelegerd ,,ten behoeve van de nationale veiligheid''. Rwanda ontkende tot dusverre dat zijn troepen de opstandelingen steunen tegen president Kabila.

Militairen Suriname bezetten hoofdkwartier douane
PARAMARIBO, 6 NOV. Het hoofdkwartier van de douane in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo is vanochtend vroeg door een speciale gewapende eenheid bezet. De mannen wilden zich niet legitimeren, maar zeiden namens de regering te handelen. De douanebond is al geruime tijd in een conflict met het ministerie van Financiën verwikkeld. De douaniers eisen onder meer salarisaanpassingen en wijzigingen in de dienstleiding.

Banengroei in VS verder vertraagd
NEW YORK, 6 NOV. De groei van het aantal banen in de VS is vorige maand verder vertraagd. Dit heeft de hoop op een nieuwe Amerikaanse renteverlaging vergroot. Volgens voorzitter Greenspan van de Federal Reserve neemt de vrees onder beleggers af. Het aantal banen in de VS steeg vorige maand volgens het Bureau voor Arbeidsstatistieken met 116.000, maar het werkloosheidspercentage bleef staan op 4,6.

Hockeyers tegen Pakistan in finale
LAHORE, 6 NOV. De Nederlandse hockeyploeg speelt zondag in de finale van het toernooi om de Champions Trophy tegen Pakistan. Het gastland won vanmiddag met 3-1 van Duitsland en verdrong Australië op doelsaldo van de tweede plaats. Eerder op de dag versloeg Nederland Australië met 4-1.

NRC Webpagina's
6 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)