U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duitse kritiek op centrale banken 'slecht voor euro'
AMSTERDAM, 5 NOV. De kritiek van de regering-Schröder op de Bundesbank en de Europese Centrale Bank (ECB) is slecht voor de euro. Ze verdraagt zich bovendien niet met het Verdrag van Maastricht, dat de verhoudingen regelt tussen regeringen, de nationale centrale banken en de ECB. Politici mogen volgens dat verdrag geen pogingen doen om het beleid van centrale banken te beïnvloeden. Dit zegt A. Wellink, president van De Nederlandsche Bank en bestuurslid van de ECB, in een vraaggesprek met NRC Handelsblad.

Hulp op gang voor Midden-Amerika
MANAGUA, 5 NOV. In de door orkaan Mitch zwaar getroffen landen Honduras en Nicaragua begint de hulp van de internationale gemeenschap langzaam op gang te komen. Vooral de omliggende Midden-Amerikaanse staten spannen zich in beide landen te helpen. Het aantal dodelijke slachtoffers wordt nu officieel geschat op 9.000.

Geen visum voor aanklager VN-tribunaal
DEN HAAG, 5 NOV. De openbare aanklager van het VN-tribunaal voor de berechting van oorlogsmisdaden ikn Den Haag, Louise Arbouw, heeft van de Joegoslavische autoriteiten geen visum gekregen. Ze wilde een bezoek brengen aan Kosovo. Inspecties bij scholen met achterstand UTRECHT, 5 NOV. Een speciale groep van zeven onderwijsinspecteurs bezoekt sinds maandag dagelijks achterstandsscholen in de vier grote steden. Het gaat om middelbare scholen die geconfronteerd worden met taalachterstand, spijbelen en schooluitval.

Klassenverkleining op basisscholen
ROTTERDAM, 5 NOV. De grote steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht willen het geld voor klassenverkleining op basisscholen besteden aan achterstandsscholen. Het gaat om een jaarlijks bedrag van 270 miljoen gulden dat oploopt tot 1,1 miljard gulden in 2002. Dit blijkt uit een rondgang langs de Onderwijswethouders vam de vier grote steden.

Korthals ontkent achterstand
DEN HAAG, 5 NOV. Minister Korthals (Justitie) ontkent dat er tienduizend zaken dreigen te worden geseponeerd wegens capaciteitsproblemen bij de rechtbanken. Hij zei dit vanochtend tijdens de behandeling van de begroting van Justitie.

NAVO werkt aan interventiemacht
BRUSSEL, 5 NOV. De NAVO heeft gisteren ingestemd met het principe van een snelle interventiemacht van ongeveer 1.500 man die bij eventuele incidenten de tweeduizend 'verificateurs' van de OVSE uit Kosovo kan evacueren. Volgens NAVO secretaris-generaal Solana kan de interventiemacht eind deze maand klaar zijn.

Blair wil steun voor het huwelijk
LONDEN, 5 NOV. Het huwelijk levert de beste voorwaarden voor de opvoeding van kinderen. Daarom verdient het instituut huwelijk inhoudelijke en financiële steun. Dat is de kern van een discussiestuk van de Britse regering.

Cardoso wint in parlement
SÃO PAULO, 5 NOV. Het Braziliaanse Congres heeft gisteren ingestemd met bezuinigingsvoorstellen. De goedkeuring is een belangrijke overwinning voor president Cardoso in zijn poging het land voor een crisis te behoeden en geld van het Internationaal Monetair Fonds te krijgen.

Hockeyploeg in finale
LAHORE, 5 NOV. De Nederlandse hockeyploeg speelt zondag de finale van het toernooi om de Champions Trophy. Doordat Duitsland vanochtend met 3-3 gelijkspeelde tegen Zuid-Korea en Australië met 3-1 won van Spanje, kan Nederland het zich veroorloven om morgen de wedstrijd tegen Australië te verliezen.

Ajax wint, PSV uitgeschakeld
ROTTERDAM, 5 NOV. Na een 2-0 zege op Olympiakos Piraeus gaat Ajax aan de leiding in groep A van de Champions League. PSV verloor met 3-1 bij Kaiserslautern en heeft geen kans meer op een plaats in de volgende ronde.

NRC Webpagina's
5 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)