U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Cultuur geen excuus voor immorele leiders'
Het eerste Wereld Cultuur Rapport van de UNESCO, de VN-organisatie voor onderwijs en cultuur, verscheen gisteren. Het is een pleidooi om cultuur een plaats te geven in het internationale politieke debat.

Motief: Roeping
Hij heette 'Schmidt met dt', de haren uit zijn neus 'schoten op als tulpen' en zijn natuurkundeproeven mislukten steevast wanneer hij les gaf in de derde klas van de meisjes-HBS. Dr. J.M. (Jog) Schmidt staat zonder twijfel symbool voor de meest beklagenswaardige leraar aller tijden. Niet zelden ging hij bevend het klaslokaal binnen alwaar Joop ter Heul en haar zes vriendinnen zich opmaakten om er weer eens een gezellige pan van te maken. Schmidt had een ordeprobleem.

Microsoft-lab in China
Microsoft opent een internationaal onderzoekscentrum in Peking, zo maakt de Amerikaanse softwarereus bekend. Het laboratorium zal onder leiding staan van Kai-fu Lee, een expert in onder meer kunstmatige intelligentie, drie-dimensionale grafieken en Internet-multimedia. Microsoft investeert 80 miljoen dollar in de bouw van het laboratorium.

Belang Endemol in Duitse tv-producent
Televisieproducent Endemol heeft een belang van 40 procent verworven in de Duitse branchegenoot Meta. Dit op journalistieke producties gerichte bedrijf werkt voornamelijk voor de commerciële zender SAT1. Endemol kan het belang op termijn uitbreiden tot een aanzienlijke meerderheid. Het in Berlijn gevestigde Meta heeft vijftig vaste medewerkers in dienst en 120 freelancers.

Winstdaling voor Viacom
Het Amerikaanse media- en amusementsconcern Viacom heeft de nettowinst in het derde kwartaal zien kelderen tot 138 miljoen dollar (258 miljoen gulden), vergeleken met 434 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Exclusief een bijzondere bate van 407 miljoen in het derde kwartaal vorig jaar, steeg de nettowinst van 27 miljoen tot 157 miljoen dollar, zo maakte de eigenaar van tv-station MTV en co-producent van de hitfilm Titanic gisteren bekend. De omzet steeg van 3.5 miljard tot 4 miljard dollar. De omzet van videoketen Blockbuster steeg in het derde kwartaal met 21 procent tot 985 miljoen dollar. (Reuters)


'Become a statistic!' Tot 10 november kan je je opgeven voor het webonderzoek van het Graphics Visualization & Usability Center van het Georgia Institute of Technology, dat sinds 1994 het gedrag van Internetgebruikers over de hele wereld onderzoekt. Het onderzoek staat hoog aangeschreven. De resultaten, voor iedereen gratis toegankelijk, zijn representatief en geven een genuanceerd beeld van wat de Internetbevolking bezig houdt.
(www.gvu.gatech.edu)

NRC Webpagina's
5 NOVEMBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)