U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bedrijven willen de 'big bang' voor euro
ROTTERDAM, 4 NOV. Grote bedrijven in Nederland die dagelijks met contant, niet-giraal geld omgaan willen in één dag (de 'big bang') overstappen op de euro. Dit blijkt uit een enqute van NRC Handelsblad onder vijftig grote beursfondsen. Alleen het postbedrijf TNT Post Groep en uitgever VNU pleiten voor een overgangstermijn van enkele weken. Uitgever Wolters Kluwer stelt voor om in één weekeinde op de euro over te stappen.

Spaanse rechter vraagt uitlevering van Pinochet
MADRID, 4 NOV. De Spaanse onderzoeksrechter Baltasar Garzón heeft gisteren bij de Spaanse regering het officiële verzoek ingediend tot uitlevering van de voormalige Chileense dictator Augusto Pinochet door Groot-Brittannië. Het uitleveringsverzoek zou komende vrijdag door de ministerrraad worden behandeld.

Korthals wijst verwijten D66 af
DEN HAAG, 4 NOV. Minister Korthals (Justitie) heeft gisteren scherp gereageerd op de kritiek van D66-leider De Graaf dat hij de 'Oblomov' van het kabinet zou zijn. ,,De Graaf gedraagt zich als een verwend kind dat te weinig aandacht krijgt. Als hij zo doorgaat krijgt hij een probleem'', zei Korthals.

'Militairen lokten plunderen uit'
JAKARTA, 4 NOV. Indonesische militairen waren in mei betrokken bij het uitlokken van de plunderingen in Jakarta en vijf andere Indonesische steden. Bij de plundering van Jakarta werden 66 vrouwen, merendeels van etnisch Chinese afkomst, verkracht. Dat concludeert de door de regering-Habibie in juli ingestelde onderzoekscom- missie.

Weduwe Gucci krijgt 29 jaar
ROME, 4 NOV. Patrizia Reggiani, de ex-vrouw van Maurizio Gucci, laatste erfgenaam van het befaamde modehuis, is gisteren tot 29 jaar veroordeeld omdat zij Gucci op de stoep van zijn kantoor heeft laten vermoorden.

Onstuimige groei KLM stagneert
AMSTERDAM, 4 NOV. Aan de onstuimige groei van de KLM in de afgelopen jaren is een einde gekomen. Daardoor heeft KLM in het tweede kwartaal van het boekjaar 1998/99 (de maanden juli tot en met september) de nettowinst meer dan zien halveren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 361 miljoen gulden tegen 884 miljoen in de overeenkomstige periode van het boekjaar 1997/98. De omzet bleef nagenoeg gelijk op 3,7 miljard.

Eerste nederlaag voor hockeyploeg
LAHORE, 4 NOV. De Nederlandse hockeyploeg heeft de eerste nederlaag geleden bij het toernooi om de Champions Trophy. Gastland Pakistan was vanmiddag in Lahore met 5-3 te sterk voor de wereld- en olympisch kampioen.

NRC Webpagina's
4 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)