U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

In slaap vallen met 'Het Oog'
Commerciële radiozenders zoeken naar een 'formule'. Dat is fijn voor de luisteraars, die dan weten waar ze aan toe zijn. De publieke omroep, met al die zendgemachtigden, is volgens de commerciëlen vaak een onoverzichtelijk zooitje.

De Klerk wil verbod op publicatie commissie waarheid
De voormalige president van Zuid-Afrika, F.W. de Klerk, stapt naar de rechter om de bevindingen van de Waarheidscommissie aan te vechten. Deze zouden hem in verband brengen met geweld tijdens het apartheidsbewind.

`Prins Charles niet betrokken bij boek Diana'
De Britse kroonprins Charles en zijn vriendin Camilla Parker Bowles hebben gisteren ontkend de bron te zijn geweest voor een nieuw boek dat kritiek levert op het karakter van prinses Diana.

Virtueel meisje danst in houterige choreografie
Voorstelling: Lara, door Dansgroep Krisztina de Chatel. Choreografie: Krisztina de Chatel. Concept: Krisztina de Chatel, Paul Groot, Quirine Racke. Muziek: Dirk Haubrich. Licht: Niko van der Klugt. Tevens reprise van Change (1988). Choreografie: Krisztina de Chatel. Gezien op 23 oktober in Theater aan het Spui Den Haag.

Nieuwe vertaling bijbel op de markt
De eerste resultaten van de nieuwe Nederlandse bijbelvertaling, waarin sinds 1993 gewerkt wordt, zijn vanaf morgen in drukvorm te bewonderen. Onder de naam `Werk in uitvoering' brengen de opdrachtgevers, waaronder het Nederlands Bijbelgenootschap en de Katholieke Bijbelstichting, alvast vijf bijbelboeken in een oplage van vijftienduizend op de markt. Het gaat om de boeken Ester, Prediker Jona en het apocriefe boek Judit uit het Oude Testament, en het nieuw-testamentische boek Handelingen. De complete bijbelvertaling verschijnt in 2004.


Na de Europese vlag en de komende Euro is een Europees volkslied onontbeerlijk, vond Rudy Bedacht. Hij componeerde een 1-minuut durend 'volkslied', dat door alle Europese landen gebruikt zou kunnen worden. Onlangs werd het lied overhandigd aan Europarlementariër Hedy d'Ancona, met het verzoek na te gaan of er bij de andere lidstaten interesse voor is. Sinds kort is het muziekstuk ook op Internet te beluisteren
(http://listen.to/anthem.united.europe).

NRC Webpagina's
26 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)