U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Stakingen Franse tram en bus om onveiligheid
PARIJS, 26 OKT. In Lille, Amiens, Lyon, de voorsteden van Parijs, Marseille, Chambéry, Grenoble en andere steden van Frankrijk is het openbaar vervoer de laatste dagen getroffen door stakingen. In alle gevallen is de aanleiding: agressie tegen bestuurders. Op veel lijnen is politie ingezet.

Blokker overweegt bod op Bijenkorf
ROTTERDAM, 26 OKT. Detailhandelsconcern Blokker overweegt een bod uit te brengen op het Bijenkorf-concern KBB. Het familiebedrijf Blokker (ruim 3 miljard gulden omzet) heeft over een eventuele overname gesproken met KBB en grootaandeelhouders ervan.

Nieuwe rol CIA in Midden-Oosten
WASHINGTON, 26 OKT. Het akkoord dat Israel en de Palestijnen vrijdag in Washington hebben gesloten, geeft de Amerikaanse inlichtingendienst CIA een nieuwe, en mogelijk gevaarlijke rol in het vredesproces. Agenten van de CIA, die doorgaans in het geheim opereren, zullen openlijk als scheidsrechter optreden in conflicten over de aanpak van vermeende terroristen. Ook zullen ze toezien op de arrestaties die de Israelische en Palestijnse autoriteiten verrichten en helpen bij de oprichting van betrouwbare controleposten bij grensovergangen.

Kabinet: beperk bijdrage Unie aan arme landen
BRUSSEL/DEN HAAG, 26 OKT. De Nederlandse regering wil de uitgaven van de Europese Unie, in 1998 circa 180 miljard gulden, volgend jaar op de nullijn houden. Ook wil zij een drastische beperking van de steun uit het Cohesiefonds voor EU-leden, vooral in Zuid-Europa, die zich voor de EMU hebben gekwalificeerd en daarmee hun gegroeide economische kracht hebben getoond. Het Cohesiefonds was bedoeld om economisch zwakke EU-landen te helpen bij hun aanpassingsproces.

SPD en Groenen eens over regeerakkoord
BONN, 26 OKT. De partijcongressen van de SPD en de Groenen hebben afgelopen weekeinde met een royale meerderheid het rood-groene regeerakkoord goedgekeurd. De toekomstige bondskanselier, Gerhard Schröder, verklaarde dat zijn regering zich zal inzetten voor ,,verandering en vernieuwing''.

GBL-prijs naar Herman Franke
AMSTERDAM, 26 OKT. De Generale Bank Literatuurprijs 1998 is toegekend aan de Nederlandse schrijver Herman Franke voor zijn roman De Verbeelding. Dit boek kreeg ook een eerste plaats van een jury van Nederlandse en Vlaamse scholieren.

Nieuw boek levert kritiek op Diana
LONDEN, 26 OKT. De Britse kroonprins Charles en zijn vriendin Camilla Parker Bowles ontkennen de bron te zijn geweest voor een nieuw boek dat kritiek levert op het karakter van Diana.

Zangeres zonder Naam overleden
AMSTERDAM, 26 OKT. Mary Servaes-Bey, alias de Zangeres zonder Naam, is vrijdag in haar woonplaats Horn overleden. Ondanks brede erkenning voelde 'de koningin van het levenslied' zich haar leven lang onderschat.

Winst Aznar in Baskenland
MADRID, 26 OKT. Bij de gisteren gehouden verkiezingen voor het regioparlement in Baskenland boekte de conservatieve partij van premier Aznar sterke winst.

Veel diefstal auto's in zuiden
ROTTERDAM, 26 OKT. Het aantal diefstallen van auto's in Zuid-Limburg is met 30 procent toegenomen. Landelijk is het aantal autodiefstallen slechts een paar procent gestegen.

NRC Webpagina's
26 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)