U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Deze aflevering gaat over de vraag of maatschappelijk verantwoord ondernemen een voorbijgaande bevlieging van bedrijven is om een positief imago op te bouwen of een nieuwe fase in het ondernemerschap. Radio 5, 14.02-15.00u.

Het studiehuis. In deze aflevering aandacht voor fossiele brandstoffen die niet onuitputtelijk zijn. Zonne- en windenergie zijn al bekend maar de toekomst is misschien wel energie uit biomassa, waterkracht of warmtepompen. Radio 5, 15.30-16.00u.

Radio uit. Een gesprek met schrijver A.L. Snijders en een reportage over de slotavond van een concours voor amateurpianisten in Utrecht. Radio 5, 17.02-17.45u.

Avondconcert. Uitvoering van de opera Lucia di Lammermoor van Donizetti, uitgevoerd door Het Groot Omroepkoor, solisten het het Radio Symfonie Orkest onder leiding van Kees Bakels. Radio 4, 19.02-22.40u.

Music. Nieuwe albums van onder meer Hans Dulfer, REM. Travis Tritt en een optreden van de Nederlandse popgroep The Scene. Radio 2, 19.02-22.00u.

Volgspot-live. Gasten zijn de groep Miss Bee Spoiled, zangeres Marijn Wijnands en de Portugese fado-zanger Camané met zijn trio. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Vanavond een opname van de groep Setona tijdens het Dunya-festival in Rotterdam op 7 juni. Radio 4, 23.00-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor onder meer de herontdekking door de Amerikaanse jeugd van de jaren veertig Big Band-jazz en de albums van Jack Jones en Joni Mitchell. Verder de Nederlandse violiste en zangeres Jann. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. O.a. het plan van Rijkswaterstaat voor een opslagdepot voor vervuild baggerslib in het Haringvliet, vlak naast het eiland Tiengemeten. Dat eiland is sinds een paar jaar eigendom van Natuurmonumenten die daar aan natuurontwikkeling wil doen. Dan is zo'n gifdepot in de buurt geen goed plan vinden de bewoners. Verder zwerffietsen in grote steden, dode dieren in de natuur en Staatsbosbeheer dat volgend jaar precies een eeuw bestaat. Radio

1, 8.08-10.00u.

OVT. O.a. een gesprek met medicus J.K. van de Korst over de geschiedenis van de strijd tussen kwakzalverij en de officiële geneeskunde naar aanleiding van de affaire rond het Kushi-instituut. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-Journaal. Voormalig voorzitter van de PvdA Ruud Vreeman praat o.a. over de positie van de PvdA in het tweede paarse kabinet en over de rol van het socialisme in Europa. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere wereld van zondagavond. Filmmaakster Heddy Honigmann praat over haar nieuwe film en Eerste-Kamerlid voor het CDA Hannie van Leeuwen vertelt over haar eigenzinnigheid. Radio 5, 18.02-20.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Schrijver Benno Barnard en acteur Hans Croiset praten over het stuk Jefta of Semitische liefdes, een bewerking van Vondels Jephta. Verder o.a. Jan Siebelink over zijn roman Bloemen van Oscar Kristelijn en een gesprek met saxofonist Hans Dulfer en Bert Vuijsje over de ontwikkeling van de jazz in Nederland. Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het dal. Hans Fels (50) was cameraman en uiteindelijk regisseur van Diogenes. Vorig jaar schreef hij een boek In het landschap van mijn ouders, een autobiografische neerslag over een filmmaker die van oorlogsgebied naar oorlogsgebied trekt en in Bosnië in elkaar zakt. Radio

5, 16.02-16. 45u.

NRC Webpagina's
24 EN 25 OKTOBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)