U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Coke-smokkelaar dood na laxeermiddel
ROTTERDAM, 24 OKT. Een body-packer die cocaïne in zijn maag van de Nederlandse Antillen naar Nederland vervoerde, is in januari in het Haagse Bronovo-ziekenhuis overleden nadat hem paraffine als laxeermiddel was toegediend. De paraffine had de latexbolletjes aangetast waarin de cocaïne was verpakt. Een overdosis cocaïne veroorzaakte daarna de dood.

Spion hield akkoord op
WASHINGTON, 24 OKT. Tijdens een plechtige bijeenkomst in het Witte Huis hebben de Israelische premier Benjamin Netanyahu en de Palestijnse leider Yasser Arafat gisteren het akkoord ondertekend dat ze na meer dan een week van intensieve onderhandelingen in de Verenigde Staten hebben bereikt. Een meningsverschil tussen Netanyahu en president Clinton over de Israelische spion Jonathan Pollard kon enkele uren voor de plechtigheid worden bezworen.

Van Walsum vertrekt naar Veiligheidsraad
DEN HAAG, 24 OKT. Mr. A.P. van Walsum, nu ambassadeur in Bonn, zal de komende twee jaar de Nederlandse zetel in de Veiligheidsraad bezetten. Dit heeft het kabinet gisteren besloten. Drs. J. Ramaker, de huidige vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, wordt ambassadeur bij de VN in Wenen.

Van Mierlo wordt minister van staat
DEN HAAG, 24 OKT. Oud-minister Hans van Mierlo (D66) is benoemd tot minister van staat. Hij deelt deze eretitel voor het leven met de vroegere ministers Zijlstra, Toxopeus, Van der Stoel, Lubbers en W. Scholten.

Zelfverbranding door Koerden
DIYARBAKIR, 24 OKT. Tien Koerdische rebellen hebben zich gisteren in Turkse gevangenissen in brand gestoken als bewijs van hun trouw aan PKK-leider Abdullah Öcalan. Vijf van hen kwamen om het leven, de overigen werden ernstig grewond. Öcalan is onlangs Syrië uitgezet na zware pressie van Turkije.

Sterke daling olieprijs voorspeld
ROTTERDAM, 24 OKT. Het gezaghebbende adviesbureau The Economist Intelligence Unit (IEU) voorspelt een nog sterkere daling van de olieprijs tot gemiddeld 9,98 dollar per vat van 159 liter in 1999. Zo'n prijsniveau zou de winsten in de oliesector tot een historisch laag niveau doen kelderen.

Wet op deeltijd
DEN HAAG, 24 OKT. Werknemers krijgen het wettelijke recht om hun werkweek te verlengen of te bekorten. Dit staat in een wetsvoorstel waarover het kabinet gisteren een akkoord bereikte.

NRC Webpagina's
24 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)