U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lekker jammen met Bart
Vanavond toont Willem Nijholt er zijn ruige kant en over een paar weken komt Herman Brood langs. Vorige week is Lalala Live bij de AVRO aan een derde seizoen begonnen. Presentator Bart Peeters: ,,Dit is het mooiste wat ik op tv heb mogen doen.''

In memoriam: Jon Postel
'De God van het Internet', zoals de Economist hem eens noemde, zou de onlangs overleden Internetpionier Jon Postel zichzelf nooit genoemd hebben. Daar was de wetenschapper, die bijna dertig jaar een cruciale rol op Internet heeft gespeeld, veel te bescheiden voor. Postel overleed vorige week op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartoperatie in een ziekenhuis in Santa Monica.

Filmdistributeur Concorde failliet
De Haagse rechtbank heeft afgelopen dinsdag het bezwaar in hoger beroep tegen de faillissementsaanvraag van filmdistributeur Concorde Entertainment Group (CEG) afgewezen. Een dag later werd ook het definitieve faillissement van Concorde Film Holding uitgesproken.


The Webstory.com is een reeks van drie programma's waarin wordt ingegaan op de geschiedenis en toekomst van Internet ('met honderd miljoen gebruikers een van de grootste successen van dit decennium'). De serie is gemaakt door de BBC in opdracht van de Britse Open Universiteit en wordt op maandagavond uitgezonden.

In de eerste aflevering, die afgelopen maandag te zien was, werd onder de naam 'Today' uiteengezet hoe het momenteel staat met het Internet. De 'oorlog' tussen Microsoft en Netscape kwam aan de orde, evenals het plan om Internet te gebruiken in de ruimte. In de tweede aflevering, 'Tomorrow', wordt anders dan de naam doet verwachten, ingegaan op adverteren en de zoekmachine Yahoo!. De slotuitzending 'History' gaat over de geschiedenis van het WWW. The Webstory.com legt verder een aantal typische Internettermen uit, zoals 'html' en 'server'.

Op de website is informatie uit de eerste aflevering nog eens na te lezen. Informatie uit de latere uitzendingen zal de komende weken worden toegevoegd. Maar wat er behandeld zal worden kun je nu al lezen, wat de site onoverzichtelijk maakt. Vaak krijg je de melding dat er nog geen informatie beschikbaar is. Tot 2 november blijft de site in aanbouw.

De site voegt bovendien weinig toe. Dit soort informatie is overal op het Web beschikbaar. Hoewel de The Webstory.com voor de leek bedoeld lijkt, is het overigens maar de vraag of deze de website zal vinden. De site is bij geen enkele grote zoekmachine aangemeld en op de homepagina van de BBC zie je de aankondiging al gauw over het hoofd.
(www.open.ac.uk/thewebstory)

NRC Webpagina's
24 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)