U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Belgrado komt met 'totalitaire' mediawet
De onafhankelijke media in Joegoslavië hebben gisteren fel geprotesteerd tegen een nieuwe informatiewet, die volgens hen 'totalitair' en 'restrictiever dan enige voorgaande informatiewet' is.

Een Nescio in de harde omroepwereld
Hoe hard het ook sneeuwt om hem heen, op de televisie van RTL4-programmadirecteur Bert van der Veer schijnt altijd de zon. Sommigen denken dat hij bij RTL4 niet op zijn plaats is.

Baan: claim in VS te gek voor woorden
De groep Amerikaanse aandeelhouders die vrijdag een rechtszaak tegen Baan heeft aangespannen bestaat volgens de automatiseerder slecht uit één persoon. Daarom neemt Baan de aanklacht nauwelijks serieus.

Rechter bepaalt lot Microsoft
De Amerikaanse rechter buigt zich de komende weken over de vraag of softwarereus Microsoft anti-trustwetten heeft overtreden. Een definitieve uitspraak kan lang op zich laten wachten.

Ohra blijft geloven in Internet-beleggingen
Na ING Bank komt ook de verzekeraar Ohra met een Internet-beleggingsfonds. Ondanks de moeizame situatie op de financiële markten, waarbij met name technologiebedrijven onder vuur liggen, denkt het concern voldoende geïnteresseerde beleggers aan te trekken.

Voor haastige beslissers
Het radioprogramma 'Met het oog op morgen' begint sinds jaar en dag met het rustgevende 'Gute Nacht, Freunde' van de Duitse zanger Reinhard Mey. Voor menig luisteraar het moment om na een drukke dag op de bank onderuit te zakken.


De VS tappen onder de codenaam Echelon stelselmatig het Europese telefoon-, fax- en e-mailverkeer af. Deze bevindingen staan in een rapport dat in opdracht van het Europees Parlement werd opgesteld. Het Parlement sprak zijn afkeuring uit over de Amerikaanse afluisterpraktijken. Onlangs verscheen een aanvulling op het rapport, waarin wordt gewaarschuwd voor een ander grootschalig afluisternetwerk, het zogeheten EU-FBI global surveillance plan. Beide rapporten vindt u op de NRC Webpagina's
(www.nrc.nl/stoa)

NRC Webpagina's
19 OKTOBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)