U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lek bij Netscape kan miljoenen mensen duperen
ROTTERDAM, 28 SEPT. Een pas ontdekt beveiligingslek in de browser Netscape kan tientallen miljoenen Internetgebruikers duperen. Door een fout in het Internet-bladerprogramma kunnen onbevoegden zien welke websites Internetgebruikers hebben bezocht. Ook persoonlijke gegevens als naam, adres en creditcardnummer die gebruikers via Internet hebben verstuurd, kunnen zo eenvoudig achterhaald worden. Netscape heeft nog geen oplossing.

Hoofd CRI moet opstappen
DEN HAAG, 28 SEPT. Het hoofd van de CRI, M. Mastenbroek, is verzocht zijn taken neer te leggen. Dit hebben betrokkenen bevestigd. Aanleiding is het uiterst kritische rapport dat de Algemen Rekenkamer vorige week publiceerde.

Jeltsin ontslaat notoir hervormer
MOSKOU, 28 SEPT. President Jeltsin van Rusland heeft Boris Fjodorov ontslagen als vice-premier en hoofd van de Russische belastingdienst. Fjodorov staat bekend als uitgesproken hervormer.

Slowaakse oppositie wint
BRATISLAVA, 28 SEPT. De Slowaakse oppositie heeft de parlementsverkiezingen van vrijdag en zaterdag gewonnen. De samenwerkende oppositie kreeg 58 procent van de stemmen en 93 van de 150 parlementszetels. De regerende Beweging voor een Democratisch Slowakije (HZDS) van premier Vladimír Meciar bleef steken op 27 procent en 43 zetels.

Botsing over Schiphol dreigt
DEN HAAG, 28 SEPT. De coalitie van Paars II stevent af op een frontale botsing over Schiphol. D66 wil vasthouden aan maximaal 12.000 woningen die last hebben van vliegtuiglawaai; de VVD wil de toegezegde jaarlijkse groei van Schiphol met 20.000 vluchten tot het jaar 2003 niet laten vallen.

Tobback blijft bij zijn besluit
BRUSSEL, 28 SEPT. Ondanks zware druk van de voltallige regering, blijft de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Louis Tobback bij zijn besluit om op te stappen in verband met de dood van een Nigeriaanse asielzoekster. Hij wordt opgevolgd door de 51-jarige socialist Luc Van den Bossche, vice-premier en minister van onderwijs in de Vlaamse regering.

Grootste faillissement in financiële sector Japan
TOKIO, 28 SEPT. Met een schuld van ruim dertig miljard gulden heeft het financieringsbedrijf Japan Leasing Corporation vandaag het grootste Japanse faillissement in de geschiedenis op zijn naam geschreven. In de voortgaande herstructurering van de Japanse financiële sector hebben daarnaast vandaag twee van de grootste banken van het land, de Tokai Bank en Asahi Bank, vergaande samenwerking aangekondigd.

Terpstra, Vreeman in bestuur NOC
HILVERSUM, 28 SEPT. Oud-staatssecretaris E. Terpstra en de voormalige voorzitter van de PvdA, R. Vreeman, zijn voorgedragen voor het nieuwe bestuur van de overkoepelende sportbond NOC*NSF. De ledenvergadering moet op 3 november de voordracht van interim-voorzitter J. van der Reijden goedkeuren. De voorzitter van omroeporganisatie Veronica heeft het afgelopen half jaar als crisismanager gefungeerd bij de sportorganisatie. Hij kwam onder meer tot de conclusie dat het huidige bestuur en directeur B. Verkerke moeten worden vervangen.

EU: snel fiscaal akkoord over rente
WENEN, 28 SEPT. De ministers van Financiën van de Europese Unie willen in juni 1999 principiële overeenstemming bereiken over harmonisering van belasting op rente over spaartegoeden. Tijdens informeel overleg in Wenen spraken ze dit weekeinde ook af dat invoering van zo'n uniform systeem in de EU een overeenkomst met Zwitserland vergt. Anders kan kapitaalvlucht naar dat land ontstaan.

Toneelprijzen uitgereikt
AMSTERDAM, 28 SEPT. De belangrijkste toneelprijzen van Nederland, de Theo d'Or voor de beste vrouwelijke hoofdrol en de Louis d'Or voor de beste mannelijke hoofdrol, zijn uitgereikt aan Marlies Heuer en Peter de Graef.

NRC Webpagina's
28 SEPTEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)