U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lek bij Netscape kan miljoenen mensen duperen
Een pas ontdekt beveiligingslek in de browser Netscape kan tientallen miljoenen Internetgebruikers duperen. Door een fout in het Internet-bladerprogramma kunnen onbevoegden zien welke websites Internetgebruikers hebben bezocht.

Het rommelde al langer bij De Groene
Een jaar na zijn aantreden vertrekt hoofdredacteur Gerard van Westerloo bij het weekblad de Groene Amsterdammer wegens een 'onwerkbare situatie'.

Margriet is al zestig jaar gewoon gezellig
Vrouwenblad Margriet bestaat zestig jaar. Om dat te vieren gaat de redactie ,,creatief uit haar bol''. Dit jaar verschenen tien jubileumnummers, en tien specials over antiek, tuinen en wonen. Zaterdagavond biedt Margriet als ,,toefje slagroom op de feesttaart'' een evenement voor 45.000 lezeressen in de Amsterdam Arena.

Pers Iran: Rushdie blijft in gevaar
De Britse schrijver Salman Rushdie verkeert nog steeds in levensgevaar, ondanks het akkoord tussen de regeringen van Iran en Groot-Brittannië over het niet-tenuitvoerleggen van het in 1989 door wijlen imam Khomeiny uitgesproken doodvonnis.

Filmfonds moet keurmerk voorbereiden
Twee nieuwe sterke mannen (of vrouwen) moeten gezamenlijk de bereidheid van particulieren gaan bevorderen om te investeren in commercieel geachte Nederlandse speelfilms.

Gouden Schelp voor film Agresti
SAN SEBASTIAN, 28 SEPT. Totaal onverwacht en onder luid boegeroep en gefluit van een deel van het publiek won afgelopen zaterdag de film El viento se llevo lo que (Wind with the gone) van de Argentijnse regisseur Alejandro Agresti de Gouden Schelp op het filmfestival van San Sebastian.

Ook filmmakers werken in Nederland met poldermodel
De twee buitenaardse wezentjes die in hun kleine ruimteschip door de straten van Amsterdam vliegen zijn op een zeer geheime missie, dat zie je zo. Zelf weten ze ook niet precies waar ze naar op weg zijn en wat ze daar gaan doen.

Prijzenslag mobiel bellen is begonnen
Overzichtelijke tarieven, geen langlopende contracten en geen problemen om tijdens piekuren via de mobiele telefoon verbinding te krijgen. Dat belooft het telecommunicatiebedrijf Telfort.

Beschaafd populistisch
Als een zender aanspraak mag maken op de kwalificatie 'nieuws- en sportzender' dan is het wel het Engelse Radio 5 Live.


Koning Hussein van Jordanië heeft zijn eigen website. De koning gelooft in vrede door communicatie. Internet zal in de toekomst een grote rol spelen bij het slechten van barrières tussen volkeren, aldus de koning. Om deze gedachte te onderstrepen bevat het digitale paleis interviews en artikelen in verschillende talen. Opmerkelijk genoeg is de site alleen te bezoeken met versie 4 van Microsoft Explorer of Netscape.
(www.kinghussein.gov.jo)

NRC Webpagina's
28 SEPTEMBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)