U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Telfort komt vervroegd met mobiele telefonie


AMSTERDAM, 24 SEPT. Telfort zet volgende week al voet op de Nederlandse mobiele-telefoniemarkt. Het bedrijf van British Telecom en NS zou aanvankelijk in november beginnen.

Maandag maakt Telfort bekend hoe het KPN Telecom en Libertel op de mobiele markt gaat beconcurreren. De Nederlandse beller krijgt lagere tarieven voorgeschoteld, belooft Telfort. ,,Wij komen agressief de Nederlandse markt op en bieden een tariefsysteem aan dat wij nog nergens in Europa hanteren'', aldus directeur P. Gallager van British Telecom Europa. Telfort heeft ook plannen KPN Telecom te beconcurreren met telefooncellen en telecomwinkels.

Het Brits/Nederlandse bedrijf heeft grote haast met de introductie van zijn mobiele netwerk, gebaseerd op de nieuwe GSM 1800-technologie. Nog twee aanbieders staan in de startblokken. Brucop, van Belgacom en Tele Danmark, heeft aangekondigd binnen een half jaar mobiel bellen aan te bieden. Dutchtone, het samenwerkingsverband van France Télécom, ABN Amro en Rabobank komt rond de jaarwisseling.

Telfort biedt sinds vorig jaar vaste telefonie in Nederland. Begin '98 verwierf het voor 545 miljoen gulden een licentie voor mobiele telefonie. (ANP)

NRC Webpagina's
24 SEPTEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)