U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Ondanks dat de Nederlandse economie op volle toeren draait, vreest de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet een toename van het aantal mensen dat in financiële problemen raakt. Meer dan ooit steekt de consument zich massaal in de schulden. Ook een reportage over mensen die willen consuminderen. Radio 5, 14.02-15.00u.

De wereld van het Franse chanson. Aandacht voor absurdistische teksten in uitvoeringen van Guy Béart en Yves Montand. Radio 5, 15.02-16.00u.

Van alle tijden - van alle streken. Nederlandse Opera in drie akten over de avonturen van Reinaert de Vos geschreven door de componisten Gerard Ammerlaan, Boudewijn Buckinx en Jacob ter Veldhuis. De opera ging op 21 mei in première en werd in de openlucht op twee verschillende locaties in de provincie Groningen gespeeld. Het publiek werd met bussen vervoerd. Radio 4, 19.02-23.00u.

Volgspot-live. Cabaretier Maarten van Roozendaal kiest uit eerdere opnamen in het programma waaronder optredens van hemzelf, cabaretier Jeroen van Merwijk en zangeres Fréderique Spigt met La Piccola Orchestra. Tevens werk van Lou Reed. Radio2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Een gesprek met zanger Mel Tormé en niet eerder uitgegeven liedjes van cabaretière/zangeres Adèle Bloemendaal. Verder een eerbetoon aan Barbara en Edith Piaf en twee visies op de titelsong van de jaren vijftig film Wild is the wind. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

De andere wereld van zondagmorgen. Interview met minister Eveline Herfkens over de dilemma's bij ontwikkelingssamenwerking. Tevens een reportage over de nieuwbouw in Nederland. Radio 1, 7.07-8.00u.

Vroege vogels. O.a. een bedrag voor de Vogelbescherming na verkoop van 10.000 exemplaren van de cd Vroege Vogelzang en de verbetering van de waterkwaliteit in het Nationaal Park de Weerribben. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. In het eerste uur aandacht voor Prinsjesdag en een gesprek met de analist van parlementaire debatten Peter v.d. Geer. Voorts de staatsgreep in Chili tegen Allende op 11 september 1973 en het tweede deel over de geschiedenis van West-Nieuw-Guinea. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. De 52-jarige nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken Gerrit Ybema (D66) die zich in het buitenland minister mag noemen praat over de al dan niet sombere economische vooruitzichten in de wereld en de gevolgen daarvan voor het regeerakkoord. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Gesprek met acteur Roeland Fernhout die een rol speelt in Romeo en Julia van Het Zuidelijk Toneel. Deze week gaat het stuk op tournee. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef en vertier. Gesprek met dirigent Hartmut Haenchen en bariton Henk Smit over het laatste deel van de opera Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Cees Hillen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest vertelt over het Gergjev-festival dat de komende week wordt gehouden. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
12 EN 13 SEPTEMBER


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)