U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Clintons seksleven op alle schermen
Miljoenen mensen lazen over de escapades van de president op Internet. Het medium doorstond deze test met glans.

Beginnende Internetgebruikers op het web
Een veelgehoorde en volkomen terechte klacht van beginnende Internetgebruikers is dat ze de weg niet kunnen vinden op het World Wide Web. E-mailen en chatten hebben ze meestal snel onder de knie, maar al die nuttige informatie en leuke sites waar ze al jaren over horen, blijken onvindbaar.

Rogier Proper was soapkoning tegen wil en dank
Na acht jaar lang de teksten voor de nederlandse soaps gemaakt te hebben, is Rogier Proper miljonair. Zelf relativeert hij dat. ,,Als je het omrekent in ecu's valt het nogal tegen.'' Vorige week verkocht hij zijn 'soapfabriek' aan Endemol. ,,Het is wat uit de hand gelopen, allemaal.''

Consumentenbond wil actie tegen A2000
De Consumentenbond roept klanten van de Amsterdamse kabelmaatschappij A2000 in een protestbrief op om actie te voeren tegen het bedrijf. De bond heeft gisteren in het Parool een voorbeeldbrief geplaatst die de lezers op kunnen sturen naar de Amsterdamse kabelmaatschappij. Ondertekenaars geven in de brief aan te overwegen hun abonnement op te zeggen.


Voor de vijftigste keer worden ze uitgereikt morgen, dé televisieprijzen van het jaar, de Emmy's. NBC, die de jaarlijks terugkerende show uitzendt, heeft een uitgebreide Emmy-website gelanceerd.

Deze heeft alles wat een eigentijdse website moet bevatten. Er wordt allereerst direct nadat een beeldje is uitgereikt, gepubliceerd wie de winnaar is. Bovendien is er tijdens de Emmy-uitreiking via webcast een speciaal programma te zien waarin wordt gesproken met Emmy-winnaars en waarin beelden worden uitgezonden van de sterren bij binnenkomst op de beroemde 'rode loper'. Ook wordt hier nog eens ingegaan op de hoogtepunten van de Emmy-geschiedenis.

Een andere reden dat de Emmy-site een keurige is, is dat deze interactief is. Surfers kunnen er laten weten wat hun voorkeuren zijn (wat hiermee gebeurt, is overigens onduidelijk) en er wordt de mogelijkheid geboden te chatten. Verder bevat de site voldoende informatie: er zijn overzichten van de genomineerden en een beknopte, overzichtelijke geschiedenis van de voorgaande 49 jaren. Ook wordt het laatste nieuws rond de uitreiking gepubliceerd. Uit deze informatie blijkt dat in de categorieën 'beste dramaserie' en 'beste comedy' programma's als ER, The X-files en Seinfeld zijn genomineerd; en dat oude bekenden als Michael J. Fox en Jane Seymour in aanmerking komen voor respectievelijk 'beste acteur in een comedy' en 'beste actrice in een dramaserie'. Ellen DeGeneres, die opschudding veroorzaakte met haar coming out op tv, kan een beeldje krijgen voor haar acteerprestaties in de sitcom 'Ellen'.

(www.emmycast.com)

NRC Webpagina's
12 SEPTEMBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)