U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duisenberg: crisis dempt groei van economie Europa
FRANKFURT, 12 SEPT. ,,Eén ding is zeker: de situatie in Rusland en Azië heeft een dempend effect op de groei van de economie in de euro-zone.'' Dit zei president Wim Duisenberg van de Europese Centrale Bank (ECB) gisteren na de vergadering van het bestuur van de bank. Maar het effect van de crises in Rusland en Azië moet niet worden overdreven: ,,We kijken zeker serieus naar de effecten van de crisis, maar de gevolgen voor Europa moeten we op dit moment niet dramatiseren.''

KLM-vliegtuig veroorzaakt twee keer een bijna-botsing
AMSTERDAM, 12 SEPT. Een vliegtuig van de KLM heeft gistermiddag ten zuidwesten van Ierland binnen tien minuten tot twee keer toe door een navigatiefout een bijna-botsing veroorzaakt met een ander vliegtuig. Volgens een woordvoerder van de KLM hebben de navigatie-instrumenten in de KL- 752 - die met 272 passagiers op weg was van Curaçao naar Amsterdam - naar alle waarschijnlijheid niet goed gefunctioneerd. De piloot heeft geruime tijd gedacht dat hij op 45 mijl vloog van de positie waar hij zich in werkelijkheid bevond. Hierdoor passeerde hij 700 kilometer ten zuidwesten van Ierland twee keer op zo'n acht kilometer afstand eerst een toestel van Swissair - dat van Genève op weg was naar New York - en later een Boeing-747 van British Airways.

Primakov krijgt groot deel Doema achter zich
MOSKOU, 12 SEPT. De 68-jarige Primakov, die in de machtsstrijd tussen het Kremlin en de Doema als een nationale verzoener is komen bovendrijven, is gisteren met een comfortabele meerderheid (70 procent) door het parlement tot premier benoemd. In zijn toespraak tot de Doema waarschuwde hij dat Rusland uiteen kan vallen als de gouverneurs in de regio's doorgaan met het invoeren van eigen crisismaatregelen.

Varkenswet wordt niet uitgesteld
DEN HAAG, 12 SEPT. De Wet Herstructurering Varkenshouderij wordt niet uitgesteld. Dit betekent dat varkenshouders aan het eind van dit jaar tien procent minder varkens in hun stallen moeten hebben, indien de wet in een nog lopende bodemprocedure rechtmatig blijkt te zijn. De president van de Haagse rechtbank heeft gisteren in kort geding bepaald dat de wet niet wordt opgeschort.

Finale van Hingis en Davenport
NEW YORK, 12 SEPT. Martina Hingis en Lindsay Davenport spelen vanavond in New York de vrouwenfinale van het tennistoernooi van de US Open. Titelverdedigster Hingis ontsnapte in de halve finale aan een nederlaag. Haar opponente Jana Novotna kwam in de derde en beslissende set met 4-1 voor, maar gaf die voorsprong nog uit handen. Davenport won in twee sets van Venus Williams.

Hawk onderzocht door Defensie
DEN HAAG, 12 SEPT. Het ministerie van Defensie gaat onderzoek doen naar de effecten van de 'rondom'-straling van Hawk-luchtafweerraketten.

Geslacht baby naar keuze
ROTTERDAM, 12 SEPT. Amerikaanse gynaecologen hebben een methode ontwikkeld waarmee ouders het geslacht van hun kinderen voor de geboorte kunnen bepalen.

'Doodschieten jongen was noodweer'
AMSTERDAM, 12 SEPT. De politieagent die op 19 juli in Amsterdam Zuid-Oost een jongen heeft doodgeschoten, wordt niet vervolgd. Volgens justitie handelde de agent uit noodweer. De agent schoot de 18-jarige Morafia Ramsahai dood nadat de jongen een scooter had gestolen bij het Kwakoefestival in de Bijlmer. Toen agenten hem wilden aanhouden, bedreigde hij hen met een geladen.pistool.

Evacuatie Fokker van luchtmacht
DEN HAAG, 12 SEPT. Bemanning en passagiers van een Fokker 50 van de luchtmacht hebben gistermiddag na landing in het Belgische Florennes hals over kop het vliegtuig verlaten na rookontwikkeling in het toestel. De brandweer van de vliegbasis was binnen enkele minuten ter plaatse maar hoefde niet in actie te komen.

Jongen (17) bekent ontucht
NIEUW-BUINEN, 12 SEPT. Een zeventienjarige jongen uit Nieuw-Buinen heeft de politie bekend ontucht te hebben gepleegd met zeker elf kinderen in zijn woonplaats. De politie pakte de jongen eind augustus op nadat een van de slachtoffertjes zijn ouders had gewaarschuwd. De jongen heft bekend elf kinderen te hebben misbruikt, allen jonger dan twaalf jaar, bij het plaatselijke zwembad.

Grote schade door boze Hagenaar
DELFT, 12 SEPT. De politie heeft gistermiddag in Pijnacker een Hagenaar aangehouden die in een verwoestende rit van ongeveer een uur voor een half miljoen gulden aan schade heeft aangericht. Hij stal onder bedreiging achereenvolgens vier auto's en een fiets en liet daarmee in Delft, Rijswijk, Den Haag en Voorburg zijn sporen na. De man maakte volgens de politie een verwilderde en agressieve indruk.

Minder in autogordels
GRONINGEN, 12 SEPT. Steeds minder automobilisten dragen autogordels. Dat blijkt uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland en de regiopolitie Groningen. In 1991 droeg 72 procent van de bestuurders binnen de bebouwde een gordel, dit jaar ligt dat ruim 6 procent lager. Buiten de bebouwde kom was de daling 8,8 procent gedaald, tot 78,2 procent.

NRC Webpagina's
12 SEPTEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)