U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Omroepen gedwongen tot overleg tv-gegevens
DEN HAAG, 10 SEPT. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) dwingt de publieke en commerciële omroepen de komende drie maanden met dagblad De Telegraaf te onderhandelen over verkoop van haar programmagegevens aan dagbladuitgevers. Als de partijen er niet uitkomen stelt de concurrentiewaakhond na 15 januari zelf de prijzen vast die geïnteresseerden aan de omroepen moeten betalen.

Rapportage over Clinton kan zijn afzetten inluiden
10 SEPT. De Amerikaanse onafhankelijke aanklager Kenneth Starr heeft zijn rapport over president Clinton en de Lewinsky-affaire gisteren naar het Congres gestuurd. In het rapport betoogt Starr dat de president zich schuldig heeft gemaakt aan misdrijven die mogelijk afzetting rechtvaardigen.

'Voetbal moet zich neerleggen bij regels'
DEN HAAG, 10 SEPT. De Nederlandse en de Belgische overheden vinden dat bij de organisatie van het Europees Kampioenschap voetbal in 2000 de UEFA en de voetbalbonden zich moeten schikken naar de maatstaven van de overheid. Beide landen sluiten niet uit dat de UEFA alsnog besluit het EK elders te houden als niet tot overeenstemming kan worden gekomen.

Koersen op beurs van Amsterdam gaan fors omlaag
AMSTERDAM, 10 SEPT. Na een lagere opening zijn de aandelenkoersen in Amsterdam tegen het middaguur fors weggezakt. Om 13.30 uur noteerde de AEX-index 50,00 punten (4,64 procent) lager op 1026,59 punten. Dat is het laagste niveau sinds 22 februari. Een lager Wall Street, een zwakkere dollar en internationale politieke onzekerheid werden opgegeven als redenen voor de koersval. De termijnhandel in Amerikaanse aandelen wees op een sterk lagere opening van Wall Street vanmiddag.

Trimble praat uur met leider Sinn Fein
BELFAST, 10 SEPT. In Noord-Ierland hebben de leider van Sinn Fein, Gerry Adams, en de Noord-Ierse premier David Trimble elkaar vanmorgen ruim een uur gesproken. Het was voor het eerst dat beide politieke leiders elkaar ontmoetten. Het gesprek werd door beiden als 'goed' gekwalificeerd.

Regels Schiphol pas eind '99 klaar
DEN HAAG, 10 SEPT. De Tweede Kamer heeft met verbazing gereageerd op een mededeling van het ministerie van Verkeer en Waterstaat dat het nog tot eind 1999 zal duren voordat de wettelijke voorschriften over de geluidsoverlast rond Schiphol zijn aangepast.

Congo wil Tutsi's land uitzetten
KINSHASA, 10 SEPT. De door rebellen belaagde regering van Congo heeft besloten ,,vreemdelingen van Tutsi-origine'' die zich op haar grondgebied bevinden uit te wijzen. Dat heeft de Congolese minister van Humanitaire Aangelegenheden, Léonard Okitundu, vanmorgen bekendgemaakt.

Lancering van 12 satellieten mislukt
MOSKOU, 10 SEPT. Een Russische raket die twaalf Amerikaanse communicatiesatellieten in de ruimte moest brengen is vannacht vijf minuten na de lancering vernietigd nadat de motoren waren uitgevallen. De raket verbrandde met de lading.

Studentenactie bij paleis Habibie
JAKARTA, 10 SEPT. Honderden studenten zijn vanochtend naar het presidentieel paleis in het centrum van de Indonesische hoofdstad Jakarta getrokken, waar zij werden tegengehouden door een grote troepenmacht. Ze eisten dat president Habibie de scherp gestegen voedselprijzen verlaagt.

Koers dollar flink omlaag
AMSTERDAM, 10 SEPT. De koers van de Amerikaanse dollar is vanmorgen op de Europese valutamarkt gedaald naar het laagste punt sinds november vorig jaar. Rond het middaguur noteerde de Amerikaanse munt 1,9234 gulden.

NRC Webpagina's
10 SEPTEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)