U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Omroepen gedwongen tot overleg tv-gegevens
De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) dwingt de publieke en commerciële omroepen de komende drie maanden met dagblad De Telegraaf te onderhandelen over verkoop van haar programmagegevens aan dagbladuitgevers. Als de partijen er niet uitkomen stelt de concurrentiewaakhond na 15 januari zelf de prijzen vast die geïnteresseerden aan de omroepen moeten betalen.

Publiek en commercieel
EEN WAARLIJK publiek prachtnet komt niet boven kijkcijfer vijf'', schamperde de toenmalige bewindspersoon voor mediazaken d'Ancona in 1993. Dan maar wat minder zuiver, was haar recept voor de publieke zenders. Dat hebben zij zich geen twee keer laten zeggen. Maar nu komt de nieuwe staatssecretaris, partijgenoot Van der Ploeg, het publieke bestel verwijten dat het te commercieel programmeert en zich te weinig profileert.

Adverteerder eist geld
De BVA/Associatie Nederlandse Adverteerders beticht Nederlandse dagbladen ervan te veel hebben gerekend voor advertenties. Ze zal haar leden binnenkort adviseren over mogelijke stappen tegen de kranten.

VNU-dochter legt beslag op tegoed Russische bank
Independent Media (IM), een in Rusland gevestigd Nederlands bedrijf dat voor 35 procent bezit is van VNU, laat beslag leggen op de tegoeden van SBS Agrobank Nederland. Het bedrijf probeert daarmee de salarissen en spaartegoeden van het personeel veilig te stellen.

De monopolistische praktijken van een softwaregigant
Over twee weken begint in de VS de anti-mededingingszaak tegen het softwarebedrijf Microsoft. Op welke terreinen probeert Microsoft zijn hegemonie te vestigen? Is de browseroorlog met Netscape - een van de belangrijkste aanleidingen tot het proces, werkelijk zo belang- rijk of zijn er andere zaken die voor Microsoft veel essentiëler zijn?

Voorjaar 2002
,,Wie is die Saskia Noorman helemaal?'' vroeg begin deze week een kennis terwijl hij zijn armen in wanhoop ten hemel hief. Reden voor zijn wanhoop was de reactie van dit PvdA-Tweede Kamerlid op het voorstel van de Amsterdamse PvdA-wethouder J. van der Aa om Antilliaanse jongeren die hun moederland voor Amsterdam verruilen, te verplichten zich te laten registreren opdat zij niet, zoals nu veelal het geval is, in de anonimiteit (lees: criminaliteit) verdwijnen.


De Village People, die wereldwijd scoorden met nummers als 'YMCA' en 'Go West', hadden zo'n 15 jaar geleden hun laatste hit. Toch treden ze nog steeds veelvuldig op. En sinds kort hebben ze ook een officiële website, waar iedereen voor 99 dollar levenslang lid van de fanclub kan worden. Volgens de recensies die opgenomen zijn op de site alleen positieve uiteraard zijn de optredens nog altijd 'fabulous' en brilliant'.

(www.villagepeople-official.com)

NRC Webpagina's
10 SEPTEMBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)