U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Eerste deel van een serie over de uitbuiting van buitenlandse chauffeurs in de Nederlandse transportsector en de internationale dag van de alfabetisering. Tien procent van de Nederlandse bevolking kan onvoldoende lezen, schrijven of rekenen. Ned.2, 17.35-18.43u.

Nova. Onder anderen een gesprek met regisseur Steven Spielberg en acteur Tom Hanks over het oorlogsdrama dat binnenkort in de Nederlandse bioscopen in première gaat Saving Private Ryan. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Jurassica II. Miljoenen jaren geleden leefden er knaagdieren op aarde die drie keer zo groot waren als de mens. Discovery, 18.30-19.00u.

Sanaté - die Wölfin. Natuurfilm over een wolvin in Ethiopië, die vanaf haar geboorte genoegen moet nemen met een plek onderaan de rangorde in de groep waarin ze leeft, waardoor ze er op een gegeven moment voor kiest de roedel te verlaten. Duitsl.2, 20.15-20.58u.

Home ground. Documentaire. Vijfentwintig jaar geleden werd een vrouw vermoord op een begraafplaats in Bakewell. De zeventienjarige Stephen Downing vond haar lichaam, werd verdacht van de moord en veroordeeld tot een gevangenisstraf. Hij zal pas worden vrijgelaten als hij berouw toont, maar weigert dat te doen omdat hij zegt onschuldig te zijn. Is hier wellicht sprake van een van de langstlopende fouten in de geschiedenis van de Britse rechtspraak? BBC2, 20.30-21.00u.

Fraud squad. Serie over een speciaal team in Birmingham dat waakt over consumentenbelangen. Het team is handelaars in nep Levi's spijkerbroeken op het spoor en een ander team probeert met behulp van camera's reparateurs op te sporen die geld vragen voor onnodig werk. BBC1, 21.00-21.30u.

Histories: De VdB-story. Slot van een tweeluik over en met de oud-politicus Vanden Boeynants die vertelt over zijn jaren bij Defensie en de korte periode in 1978 dat hij premier was van een overgangsregering. Er volgen wat schandalen met betrekking tot de belasting, hij krijgt eerherstel maar komt later opnieuw in opspraak. Tevergeefs probeert hij burgemeester van Brussel te worden. In 1994 sturen de kiezers hem definitief naar huis. Belg.2, 21.00-21.50u.

Globus. Over o.a. het ecosysteem in de Alpen dat wordt bedreigd en de vraag hoe gevaarlijk tatoeage-inkt is. Duitsl.1, 21.05-21.33u.

De grote drie. Gedramatiseerde documentaire over Churchill, Roosevelt en Stalin, de vertegenwoordigers van de drie supermachten, die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkten om hun gezamenlijke vijand Hitler te verslaan. Er wordt besloten een geallieerde invasie te beginnen in Frankrijk in mei 1944. Ned.2, 21.45-22.30u.

37ø. De spontane genezing van kanker is zeldzaam en vormt voor artsen nog steeds een raadsel. Toch doen ze er alles aan, om te weten te komen wat de sleutel van deze wonderen is, omdat ze dan wellicht nieuwe behandelingsmethoden kunnen ontwikkelen. Duitsl.2, 22.15-22.45u.

De eliteschool. Interviews met leraren en leerlingen over hun ervaringen op het Amsterdamse Barlaeusgymnasium, door sommigen een kwaliteitsinstituut en een kweekvijver van toekomstig talent genoemd. Ned.3, 23.25-0.15u.

Nightmare in paradise. Tweede deel van een serie over de speurtocht van journalist Sean Langan naar het lot van een groep toeristen, waaronder twee Britten, die drie jaar geleden in de regio van Kashmir werden ontvoerd. BBC2, 0.15-0.55u.

AMUSEMENT

Bij Violet. Reeks gesprekken met mensen met een bijzondere fascinatie. Vandaag: Internet-pionier Francisco van Jole en schrijfster Conny Braam die zich jarenlang inzette tegen de apartheid in Zuid-Afrika. Ned.1, 21.59-22.38u.

MUZIEK

BBC Proms 98. Werken van Hndel, Bach en Vivaldi, uitgevoerd door The Academy of Ancient Music en het koor van New College Oxford o.l.v. Christopher Hogwood, met Emma Kirkby, sopraan en Andrew Manze, viool. BBC1, 23.50-0.55u.

FILM

De jurk (Alex van Warmerdam, 1996, NL). In zijn derde, knap geconstrueerde maar losse speelfilm volgt Van Warmerdam de levensloop van een zomerjurk, van katoenbolletje tot crematorium. Fragmenten van 'vrolijke verhalen' vormen een grimmig mozaïek van rampspoed en onmacht in de intermenselijke sfeer. Het kale realisme biedt weinig absurdistische troost. Met Van Warmerdam en Olga Zuiderhoek. Ned.3, 20.20-22.00u.

Kickboxer V (Kristine Peterson, 1994, VS). Martial arts-vechtfilm in reeks die ooit begon met hoofdrol van Jean-Claude Van Damme. RTL5, 20.30-22.10u., onderbroken door reclame.

Honeymoon in Vegas (Andrew Bergman, 1992, VS). Veronica, 20.30-22.15u., met reclame.

Woman of Desire (Robert Ginty, 1993, VS). Rechtstreeks op video uitgebrachte, vermeend erotische thriller waarin Jeff Fahey wordt beschuldigd van de moord op gefortuneerde vriend van Bo Derek. Duitsl.2, 0.50-2.20u., nagesynchroniseerd.

The Private Lives of Elizabeth and Essex (Michael Curtiz, 1939, VS). Grootscheepse quasi-historische film met Bette Davis als ElizabethI. Ze valt voor de Earl van Essex (Errol Flynn) maar moet vanwege zijn rebellie zijn executie gelasten. Ook met Olivia de Havilland. Duitsl.1, 1.00-2.40u., nagesynchroniseerd.

Goodbye Again (Anatole Litvak, 1961, VS). In Parijs gesitueerd melancholiek melodrama naar Françoise Sagans Aimez-vous Brahms. Ingrid Bergman ruilt Yves Montand in voor jonge Amerikaan Anthony Perkins. Morgen, BBC2, 11.30-13.30u., zwart-wit.

Flying Tigers (David Miller, 1942, VS). Heroïsch oorlogsvehikel voor John Wayne. Hij vecht tegen de Japanners en heeft oogje op Anna Lee. Morgen, BBC2, 14.10-15.45u., zwart-wit.

aanbevolen

NRC Webpagina's
8 SEPTEMBER 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)