U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Jongensblad komt weer op de markt
Het jongensblad Webber, dat in mei werd opgeheven, zal vanaf volgende maand opnieuw worden uitgegeven. Uitgever Dutch Connection Group uit Heerhugowaard meent met enkele wijzigingen het blad nieuw leven in te kunnen blazen. ,,In onze ogen staat de titel als een huis. Tachtig procent van de jongens kent Webber, zeventig procent heeft er een goed gevoel bij'', aldus bladmanager R. Meijers. Uitgever Veldhuis uit Raalte stopte met de uitgave omdat die de lezersmarkt te klein vond.

Duitse rechter verbiedt tv-spotje Republikaner
Een rechtbank in Duitsland heeft de extreem-rechtse Republikaner-partij verboden nog langer een televisiespotje uit te zenden, waarin wordt beweerd dat voormalig kanselier Konrad Adenauer en oud-SPD-leider Kurt Schumacher zeker op deze partij zouden hebben gestemd bij de komende Bondsdagverkiezingen. De rechtbank bepaalde dat het spotje ,,de reputatie schaadt van een overleden politicus'' en zal de partij een boete van 500.000 mark opleggen voor elke overtreding van het uitzendverbod.

Heilige alliantie tussen voetbal en televisie
Engelands populairste club, Manchester United, komt mogelijk in handen van de Britse mediatycoon Rupert Murdoch. Voetbal en televisie vormen in Europa een heilige alliantie. Wanneer volgt Ajax?

Verweving commercie en sport allang feit in Italië
De sterke verweving van sport en commercie, zoals die met Murdochs bod op Manchester United in Engeland dreigt, is allang een feit in Italië. Met Berlusconi in een hoofdrol en met soms bizarre gevolgen.

Schrijver uit Harlingen eist credits van Spielberg
De Harlinger schrijver Armand Blau eist dat de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg toegeeft, dat hij voor diens nieuwste film Saving Private Ryan gebruik maakte van gegevens uit Blau's boek In de schaduw van de bossen. Blau wil dat zijn boek, dat twee jaar geleden uitkwam, op de aftiteling van de film genoemd wordt. In Spielbergs film komen drie broers voor die in Normandië op het slagveld om het leven komen. Zij liggen begraven op de Amerikaanse militaire begraafplaat Henri-Chapelle in België.


Het Kinsey Institute viert zijn 50ste verjaardag. In 1948 verscheen de voor die tijd opzienbarende studie Sexual Behavior in the Human Male van Alfred Kinsey, waarvoor 5300 mannen werden geïnterviewd over seks. De site bevat een kleine tentoonstelling met foto's van Kinsey's Sex Research Project en informatie over de interview-methode. Ook Kinsey's collectie homo-erotische foto's is te zien.
(www.indiana.edu/ ~kinsey/anniversary.html)

NRC Webpagina's
8 SEPTEMBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)