U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Stroomuitval mogelijk oorzaak vliegramp Swissair
MONTREAL, 8 SEPT. De digitale recorder met vluchtgegevens van het toestel van Swissair dat vorige week voor de Canadese oostkust in zee stortte, bevat geen informatie over de laatste zes minuten van de vlucht. De afwezigheid van de laatste vluchtgegevens voor de ramp van afgelopen woensdag duidt op stroomuitval als oorzaak van het ongeluk.

Libische advocaat Lockerbie: geen eisen, wel garanties
AMSTERDAM, 8 SEPT. Ibrahim Legwell, de Libische advocaat van de twee beklaagden in de Lockerbie-zaak, stelt nadrukkelijk geen voorwaarden voor de berechting van zijn cliënten. Maar hij staat erop dat zij een eerlijk proces krijgen. Daar zullen zij, zegt hij, ongetwijfeld worden vrijgesproken omdat er overal ter wereld mensen van goede wil zijn.

Geweld Jakarta: twee gewonden, acties uitgesteld
JAKARTA, 8 SEPT. Twee Indonesische studenten hebben vannacht bajonetsteken opgelopen toen de oproerpolitie een einde maakte aan een blokkade van de toegangspoort tot het parlementsterrein in Jakarta. Zij werden naar een ziekenhuis gebracht. Vijf anderen zijn opgenomen in een hospitaal na het inademen van traangas.

Overval op wisselkantoor
ROTTERDAM, 8 SEPT. Bij een overval op het grenswisselkantoor bij Hoek Van Holland vanmiddag rond 1 uur zijn twee of drie gewonden gevallen. Dat meldde de politievoorlichter van de regio Rotterdam Rijnmond vanmiddag. Over de toedracht en de aard van de verwondingen kon hij bij het ter perse gaan van deze krant nog niets zeggen. Volgens een ooggetuige waren bij de overval enkele explosies te horen en zien.

Blokkades van wegvervoer in Europese landen
PARIJS, 8 SEPT. Vrachtwagenchauffeurs blokkeerden vanmorgen doorgaande wegen op allerlei plaatsen in Europa. Vooral in Frankrijk en Duitsland ontstonden extra files. Nederlandse chauffeurs beperkten zich tot het uitdelen van pamfletten. De chauffeurs willen dat in heel Europa een maximale werkweek van 48 uur wordt ingevoerd.

Topman EZ op het matje
DEN HAAG, 8 SEPT. S. van Wijnbergen, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, moet voortaan bij zijn minister, Jorritsma, melden dat hij in de media iets gaat zeggen over het economisch beleid.

NAVO wil F-16's van Nederland
DEN HAAG, 8 SEPT. De NAVO heeft Nederland informeel gevraagd acht F-16's en een tankervliegtuig beschikbaar te stellen voor het geval besloten wordt militaire middelen in te zetten om een einde te maken aan het gewapende conflict in Kosovo.

Winst Vendex omhoog
ROTTERDAM, 8 SEPT. Warenhuisconcern Vendex heeft in het eerste halfjaar, zonder bijzondere posten, een 22 procent hogere nettowinst behaald van 109 miljoen gulden.

NRC Webpagina's
8 SEPTEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)