U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Murdoch biedt op Manchester United 2 miljard
Het Britse bedrijf voor satelliettelevisie BSkyB van grootaandeelhouder Rupert Murdoch wil voor bijna twee miljard gulden de Engelse voetbalclub Manchester United overnemen.

Sport is stormram van de betaal-tv
'Sport is de stormram van de betaal-tv', aldus mediamagnaat Murdoch. De voorgenomen aankoop van Manchester United vergroot zijn slagkracht.

Nieuwe omroep BNN 'gemiddeld' bekeken
De eerste televisieavond van de nieuwe publieke jongerenomroep BNN heeft 885.000 kijkers getrokken. De kijkers waardeerden het programma, dat humor, informatie en entertainment bevatte, met een 6,7. Volgens een woordvoerder van de dienst Kijk- en Luisteronderzoek (KLO) is dat rapportcijfer ,,gemiddeld'' voor een nieuw programma.

Grappen maken over de urn van een aidsslachtoffer
'Ik ben niet tegen seks, maar je kunt er vreselijke dingen aan overhouden: ziektes, kinderen en, het allerergst: relaties,' aldus de 16-jarige Deedee Pruitt (gespeeld door de 18-jarige voormalige kinderactrice Christina Ricci) in The Opposite of Sex, een van de meest originele films die het festival van Venetië dit jaar vertoont.

Concurrentie
WOEDEND WAREN ZE bij KPN, het telecomconcern dat is voorgekomen uit de privatisering en opsplitsing van de voormalige PTT . Woedend over de eis om de binnenlandse lokale en interlokale tarieven drastisch te verlagen.

'KPN kon verlaging van tarieven verwachten'
KPN had kunnen weten dat de telefoontarieven omlaag moeten. Wat Opta als waakhond van de telecommarkt heeft gedaan is niets anders dan het aanpassen van de tarievenstructuur zoals in de Europese Unie is overeengekomen. Landen als België en Groot-Brittannië zijn Nederland daarin al voorgegaan.

Grote schoonmaak
De 'klassieke' zender Radio 4 heeft sinds gisteren een nieuw profiel. Niet langer wordt de programmering bepaald door de vaste uitzenddagen van de verschillende omroepverenigingen, wat leidde tot psalmgezang op de EO-dag en gregoriaans op de KRO-dag.


Nederland telt ongeveer 1,3 miljoen slechthorenden. De website van de negentig jaar oude Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden bevat tips voor de omgang met goedhorenden ('wees geduldig') en informatie over mobiel telefoneren. Aan de hand van een aantal vragen over het volume van de televisie, de hoorbaarheid van de deurbel en gefluister op afstand bepaalt de test hoe het er met uw gehoor voor staat.
(www.nvvs.nl)

NRC Webpagina's
7 SEPTEMBER 1998




( a d v e r t e n t i e s )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)